1 salottisipuli
1 valkosipulin kynsi
1 rkl tomaattipyrettä
1 tlk paseerattua tomaattia
1 dl lihalientä100 g kirsikkatomaatteja
3 aurinkokuivattua tomaattia
200 g salamimakkaraa (pötkö)
250 g pennepastaa
kourallinen tuoretta basilikaa
mustapippuria myllystä
oliiviöljyä paistamiseen
Aloita pilkkomalla ainekset. Kuutioi sipulit, aurinkokuivatut tomaatit ja salami. Halkaise kirsikkatomaatit. Kuumenna öljy pannussa ja kuullota sipuleita hetken aikaa. Lisää tomaattipyre ja paahda hetken verran. Lisää pannulle paseerattu tomaatti ja lihaliemi sekä tomaatit ja salami. Anna hautua miedolla lämmöllä pastan keittämisen ajan. Mausta mustapippurilla ja silputulla basilikalla.
Keitä pasta ohjeen mukaan ja valuta se lävikössä. Sekoita pasta kastikkeen sekaan. Tarjoa raastetun parmesaanin kanssa.
Ihan kelvollinen ja nopsa arkiruoka oli tämä. Salamin reilusta määrästä johtuen tämä on myös varsin täyttävää.
Salami kannattaa tosiaan kuutioida. Minä leikkasin sen ensin siivuiksi ja sitten kiireen yllättäessä leikkasin siivut suikaleiksi. Täten salamipalaset olivat varsin isohkoja. Ei paha, mutta hieman hienostuneempi vaikutelma syntyy pienemmillä salamin paloilla.
Kiireen välttää helpoiten tekemällä nuo pilkkomishommat ensin valmiiksi ja vasta sitten laittamalla pastaveden kiehumaan. Varsinkin kaasulieden kanssa ei pahemmin tarvi laiskotella sitten, kun liekki on sytytetty.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti