lauantai 25. helmikuuta 2012

Paahdetut mantelit

Edelleen kovin hiljaista on blogissa ollut. Kaikki liikenevä aika tuntuu menevän muuttovalmisteluihin. Siihen vielä päälle viikon kestänyt kuumeilu, espanjan kielikurssi ja bändin kanssa studiossa mölyäminen. Mitään uutta ja ihmeellistä ruokaa ei tähän yhtälöön enää oikein ole saanut mahdutettua.

Vaan, ähäskutti, teinpäs sentään naposteltavaksi paahdettuja manteleita. Ohje sattui silmään joululahjaksi saamastani kerrassaan mahtavasta Saku Tuomisen kirjasta Basta! Italialaisen ruokakulttuurin ABC. Tämän yksinkertaisempaa homma ei oikein voi olla. Lopputulos oli todella maukas, vaikka menikin jo hiuksen hienosti kärähtäneen puolelle. Toisaalta, toisella yrittämällä varoin käräyttämästä ja paahtaminen jäi vähän vajaaksi. Tuo kärähtäneempi oli parempi. Kolmannella kerralla saan varmasti aikaiseksi täydellisen lopputuloksen...

kuorellisia manteleita
oliiviöljyä
suolaa

Kaada mantelit uunivuokaan, lorauta oliiviöljyä päälle, mausta suolalla ja sekoita. Laita 150-asteiseen uuniin n. 15-20 minuutiksi. Saavat saada vähän väriä, mutta varo polttamasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...