sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Omenaletut ja vaahterasiirappi-saksanpähkinäjäätelö

Tässäpä vanha tuttu jälkiruokaherkku, jota en tosin ole tehnyt aikoihin. Omenat eivät nyt oikein ole sesongissa, mutta kun on kotona tehtyä omenahilloa jääkaapissa, niin ei sillä niin väliä.

Tarkoitus oli ostaa Rainbow Gourmet'n Saksanpähkinäjäätelöä, joka on osoittautunut varsin maukkaaksi. Olkoonkin ihan tavallinen huijausjäätelö lisäaineineen. Suuntasimme kuirenkin poikkeuksellisesti kauppareissumme keskustan Stockmannille, josta ei tietenkään saa S-ryhmän ihmemerkkien tuotteita. Jouduin siis kehittelemään vastaavan jäätelöohjeen itse. Noh, tulipa sitten ehtaa tavaraa.

Jäätelö lähtee ihan perusohjeella, joka löytyy blogistani jo aiemmin. Laitan sen tähän kuitenkin uusiksi, koska tässä sekaan laitetaan muutakin ja se vähän muuttaa työjärjestystä. Toffeekastikkeen ohjeen nappasin pikaisen googlauksen tuloksena täältä, enkä sitä oikeastaan muuttanut muuten kuin vaihtamalla tavallisen siirapin vaahterasiirappiin.

vaahterasiirappinen toffeekastike
80 g suolatonta voita
1 dl sokeria
3/4 dl vaahterasiirappia
1/2 dl kuohukermaa

perusvaniljajäätelö
1 3/4 dl sokeria
2 halkaistua vaniljatankoa
2 1/2 dl täysmaitoa
6 kevyesti vatkattua keltuaista
5 dl kuohukermaa

omenaletut
2 munaa
5 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 rkl öljyä
1 dl omenahilloa
4 cl calvadosta
voita paistamiseen

Laita toffeekastikkeen ainekset kattilaan ja kiehauta. Keitä 3 minuuttia ja laita jäähtymään.

Sekoittele vaniljatankoja, maitoa ja sokeria kulhossa vesihauteessa kunnes seos alkaa poreilla. Kaada seos pienissä erissä koko ajan vatkaten keltuaisten joukkoon. Vatkaa vielä lopuksi kunnolla. Peitä kulho kelmulla ja anna jäähtyä hyvin.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon jäähtynyt maito-sokeriseos. Ota vaniljatangot pois seoksesta ja raavi niiden sisukset massan joukkoon. Sekoita. Lisää 3/4 toffeekastikkeesta ja sekoita kevyesti. Anna seoksen jäähtyä kunnolla jääkaapissa noin 2 tuntia. Valmista jäätelö jäätelökoneen ohjeen mukaan. Laita pakastimeen.

Valmista seuraavaksi lettutaikina. Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon muut ainekset. Anna taikinan turvota tunnin ajan. Paista letut voissa pannulla.

Asettele tarjolle. Ota jäätelö pakastimesta 15 minuuttia aiemmin jääkaappiin sulamaan. Tarjoa lettujen ja jäätelön kanssa loppu toffeekastikkeesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...