torstai 6. huhtikuuta 2017

Tuplaleivitetyt kalapuikot

Kalapuikkojen tekeminen itse on ollut työlistalla jo pitkään. Tänään sitten lopulta sain aikaiseksi. Hyviä olivat.


Ohjeen nappasin Soppa 365:n laarista. Onkohan tämä joku hittijuttu nyt, kun kaupasta ei meinannut saada pankojauhoja. No, viimeisen pussin lopulta nappasin hyllystä. Vaikuttivat hyviltä tähän hommaan, joskin varmasti normaalit korppujauhotkin käyvät. Pankojauhot muuten löytyvät ainakin perusmarketeista sushitarvikkeiden läheltä, eivät suinkaan sieltä jauhohyllystä. Tämä johtunee japanilaisesta alkuperästä ja samaisen tuotemerkin muiden tuotteiden läheisyydestä.

kalapuikot
600 g ruodottomia kalafileitä (esim. turskaa tai kuhaa)
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl pankojauhoja (tai korppujauhoja)
1/2 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
rypsi- tai oliiviöljyä paistamiseen

tilli-jogurttikastike
2 dl jogurttia
3 rkl hienonnettua tilliä
1 rkl sitruunamehua
suolaa
1/4 tl valkopippuria

Ensin tehdään kastike. Sekoita ainekset ja laita maustumaan jääkaappiin kalapuikkojen työstön ajaksi.

Poista kalasta mahdolliset ruodot ja leikkaa sopivankokoisiksi puikoiksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Riko kananmunien rakenne. Pyörittele kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa. Ravistele kunkin vaiheen jälkeen ylimääräiset pois. Paista runsaassa öljyssä rapeiksi pannulla. Paistoaika vaihtelee hieman valitun kalan mukaan. Tarjoile salaatin ja tilli-jogurttikastikkeen kanssa.

Minä muunsin ohjetta sen verran, että valitsin kalaksi lohen. Lisäksi suoritin paistamisen rasvakeittimessä, kun semmoinen on tullut kotiin hankittua. Lopputuloksena oli täydellisen rapeita kalapuikkoja. Kala meni melkoisen kypsäksi, mutta ei onneksi rutikuivaksi kuitenkaan.

Pankojauhojen juttu on tässä ilmeisesti se, että ne ovat tavallista korppujauhoa vähän karkeampia. Näin ne eivät ime yhtä paljon rasvaa ja lopputulos on erityisen rapsakka. Näkyi toimivan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...