keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Burgerilla tai parilla Kööpenhaminassa

Pääsin maaliskuussa tutustumaan ensimmäistä kertaa Tanskan pääkaupunkiin Kööpenhaminaan. Kyseessä oli viikonlopun työmatka, jota pidensin parin päivän omatoimiosuudella, johon parempi puolisko liittyi mukaan.


Ruokakohteita kaupungista oli etukäteen tiedusteltuna taas valtavasti. Olin lueskellut mm. Muru Mou -matkablogin Terhin vinkkejä. Vaikka Kööpenhaminaa pidetäänkin pohjoismaiden ruokapääkaupunkina, jätimme tällä kertaa huippuravintolat väliin. Sen sijaan burgereita maistelimme pariinkin otteeseen. Siispä nyt on tämän jo perinteeksi muodostuneen burgerimatkakirjoituksen aika.


Ensimmäinen testattu burgeripaikka oli työkaverin vinkkaama Haché Gourmet Burgers. Ravintola komeili myös monissa Kööpenhaminan parhaiden burgeripaikkojen listauksissa siellä ihan kärkipäässä. Burgeri olikin oikein mainio. Paikassa oli juuri vilkas hetki ja tarjoilija antoi meille epähuomiossa tanskankielisen listan. Emme tästä kuitenkaan häkeltyneet, vaan onnistuimme auttavalla ruotsinkielen osaamisellamme selvittämään eväät ilman ongelmia. Hah, eipä tuo kirjoitettuna kovin vaikea kieli ole, kuullunymmärtämisestä en sitten menekään sanomaan mitään.


Hachén burgeri oli erittäin mehukas ja maukas, eikä ranskalaisissakaan ollut valittamista.


Toinen burgeripaikka Juicy Burger löytyi Muru Moun Terhin listalta. Tämäkin ravintola oli useissa muissakin lähteissä mainittu yhdeksi parhaista lajissaan Kööpenhaminassa. Ravintolan sijainti lähellä hotelliamme Absalonia muutoinkin mielenkiintoisella Meatpacking Districtillä auttoi myös valinnassa.


Juicy Burgerissa annos tilattiin hauskasti ruksimalla halutut ruudut burgerikääreeseen tehdyltä lomakkeelta. Burgerin valmistumista pystyi hyvin seuraamaan erittäin avoimen keittiön ansiosta. Keittiö kun sijaitsee ilman mitään erottavia tekijöitä samassa tilassa asiakaspaikkojen kanssa. Olisikohan tämä sallittua Suomessa? Pakkohan sen on olla kiellettyä?


Parempi puolisko tykkäsi enemmän Harchén burgerista, mutta minulle Juicy Burger kolahti enemmän. Ehkä siihen vaikutti se, että otin burgerini tuplana. Pihvi nimittäin oli se mehevin osa. Sämpylä oli ehkä hieman sitkeä minun makuuni, mutta yleisvaikutelma oli ihan nimen mukaisesti todella mehevä. Rasvan valuminen suupielistä oli taattua, mikä toki on hyvän burgerin merkki.

Juicy Burgerin perunat eivät ole perinteisiä ranskalaisia, vaan uunissa paahdettuja perunaviipaleita. Aluksi vähän ihmetytti moinen sooloilu, mutta kun perunat olivat aivan tolkuttoman hyviä, loppui ihmettely lyhyeen ja perunat katosivat kiposta alta aikayksikön.

Ravintolavalinnat osuivat siis ihan nappiin tällä kertaa. Typerän amatöörimokan tein jättäessäni täysin huomiotta lentokentältä matkalukemiseksi ostamani tuoreen Mondon numeron, jossa kerrottiin maailman 27 parhaan burgeripaikan listalle nousseesta kööpenhaminalaisesta Gasoline Grillistä. No, sinne sitten menemme seuraavalla kerralla. Ja jäihän muitakin hyviä ravintoloita vielä jokunen testaamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...