torstai 5. marraskuuta 2015

Burgerilla Brondassa

Noin puolen vuoden suunnittelun jälkeen saimme ystäväpariskunnan J&J kanssa aikaiseksi burger-illallisen ravintola Brondassa Eteläesplanadilla. Ravintolan annokset ovat pääosin tehtyjä jaettavaksi, paitsi paikan nimikkojuustoburgeri BCB. Juuri nämä burgerit olivat meillä kiikarissa.


Palvelu vaikutti mutkattomalta. Aluksi meille tuotiin cocktail-lista. Olimme alkoholittomalla linjalla liikkeellä kaikki, joten päädyimme tilaamaan alkuun alkoholittoman cocktailin. Baarimikko pyöräyttikin meille oikein makoisat juomat.

Ruokalista oli nopeasti katsottu, koska tilaus oli selvä jo etukäteen. Otimme burgereille kaveriksi kaksi annosta ranskalaisia jaettavaksi. Nämä kolmen perään huhuilun jälkeen lopulta saapuivatkin juuri, kun burgerista oli enää pari suupalaa jäljellä. Pientä hutilointia oli siis palvelussa havaittavissa. Ranskalaisista ei sitten lopulta laskutettu mitään, eli tehty virhe tunnustettiin ja hyvitettiin ihan asiallisesti.

Burgeri oli todella maukas. Monesta muusta paikasta poiketen se myös tarjottiin ihan lämpimänä. Pihvi oli hyvin maustettu ja oikeaoppisen punainen sisältä. Tämä menee kyllä helposti Helsingin parhaiden burgereiden top-3 -listalle. Esimerkiksi Kämpin burgeri jää huonommaksi, ehkä myös Sinne. Friends & Brgrs sitävastoin on mielestäni parempi, vaikka heidän burgerinsa onkin kovin eri tyyppinen.


Pääruoan jälkeen oli vatsassa vielä tilaa jälkiruoalle. Minä tilasin manteli-sitruunapiirakkaa. Tämä ehkä enemmän sitruunatahnalla täytettyä mantelikeksiä muistuttava annos oli ihan hyvä, mutta ei mikään tajunnanräjäyttäjä.


Parempi puolisko tilasi uuniomenalla höystetyn pannacottan. Tämä sai kovin samanlaisen tuomion kuin minunkin annokseni.


J&J ottivat molemmat pähkinäisen suklaakakun. Tämäkään annos ei mitään suuria hurraahuutoja nostattanut ilmoille.

Brondassa oli siis paljon hyvääkin, mutta ei ehkä kuitenkaan ihan niin paljon, että heti hätäisesti palaisimme uudelleen. Cocktailit ilmeisesti ovat paikan vahvuus, joskaan niitä emme tuota alkoholitonta juomaa lukuunottamatta kokeilleet. Burger on todella hyvä, mutta jälkiruoat puolestaan vähän pliisuja. Tällä hintatasolla Helsingistä saa parempaa ruokaa muualta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...