maanantai 10. elokuuta 2015

Paahdettua sokerisuolattua porsaankylkeä ja riisinuudelisalaattia Henri Alénin tapaan

Tämä ruoka on taas kerran lainattu Henri Alénin kirjasta Vuoden keittokirja. Possukammoinen parempi puoliskoni ei tästä suuremmin innostunut, joskin riisinuudelisalaatti varmasti astuu esiin meillä toistekin vaikkapa kanan kaverina. Itse kyllä tykkäsin tästä ja tulenpa tätä varmasti sopivan tilaisuuden tullen tekemään ihan vain omaksi ilokseni.


1 l vettä
1/2 dl merisuolaa
1/2 dl sokeria
mustapippuria
1 kg possun kylkeä

riisinuudelisalaatti
3 valkosipulin kynttä
1/2 ruukkua korianteria
1 pieni chili
1 rkl hunajaa
1 limetin mehu
2 rkl kalakastiketta
2 porkkanaa
1 kurkku
250 g riisinuudelia
1/2 ruukkua tuoretta minttua
1 tl suolaa
1/2 dl suolapähkinöitä

Possun valmistelu on aloitettava jo edellisenä päivänä. Kiehauta osa vedestä. Sekoita joukkoon sokeri ja suola. Anna liueta ja lisää loppu vesi kylmänä. Lisää myös mustapippurit. Laita possu vuokaan tai tiiviiseen pussiin ja kaada mausteliemi päälle. Anna maustua yön yli.

Lämmitä uuni 120 asteeseen. Pane possu vuokaan rasvapuoli ylöspäin. Lisää vuokaan tilkka vettä. Peitä foliolla ja paista noin 2 1/2 tuntia, kunnes possu on todella pehmeää. Poista folio, nosta uunin lämpötila 215 asteeseen ja paista vielä 10-15 minuuttia, jotta rasvapinnasta tulee rapea ja kullanruskea.

Anna possun jäähtyä. Leikkaa viipaleiksi ja lämmitä uunissa varovasti ennen tarjoilua.

Kuori valkosipuli. Sekoita valkosipuli, korianteri, chili, hunaja, limetin mehu, kalakastike ja suola tehosekoittimessa sileäksi tahnaksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi tikuiksi. Halkaise kurkku, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna tuore minttu.

Laita vesi kattilaan kiehumaan. Keitä nuudeleita noin 2 minuuttia. Valuta nuudelit ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Sekoita nuudelit, maustetahna ja kasvikset. Lisää suolapähkinät. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Possu ja nuudelisalaatti toimivat oikein kivasti yhdessä. Nuudelisalaattia tosiaan voisi hyvin kokeilla myös vaikkapa kanan kaverina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...