torstai 11. joulukuuta 2014

Red velvet -kakku

Tässä ohje Glorian ruoka & viini -lehden numerosta 2/2013. Ohje jäi mieleen heti lehteä tuoreeltaan lueskellessani, mutta vasta nyt kerkesin kokeilemaan. Tätä meillä tilattiin synttärikakuksi.


Eikä kyllä onnistunut niin hyvin kuin lehdessä. Tai siis oikeastaan ei ollut valittamista muutoin kuin tuon punaisen värin suhteen. Bake & Partyyn en ehtinyt erikoisväriä etsiskelemään ja ruokakaupan elintarvikevärillä ei syntynyt kuin oikeassa valossa hieman vaaleaan punaiseen viittaava sävy. Höh, lehden kuvassa oli oikein päheän punainen.

pohja
4 dl vehnäjauhoja
2 tl kaakaojauhetta
1/2 tl suolaa
2-3 tl punaista elintarvikeväriä
2 dl maitoa
125 g huoneenlämpöistä voita
3 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1 tl ruokasoodaa
1 tl valkoviinietikkaa

kuorrutus
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g mascarponejuustoa
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa

Parhaiten homma onnistuu, jos aloitat leivonnan kaksi päivää ennen tarjoiluhetkeä. Ensimmäisenä päivänä paistetaan pohja, toisena täytetään ja kolmantena viimeistellään. Näin tein ja hyvin onnistui.

Aluksi siis valmistetaan pohja. Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon. Lisää suola jauhojen joukkoon. Sekoita väriaine maitoon.

Vaahdota voi ja sokerit toisessa kulhossa. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita puolet jauhoseoksesta ja puolet maidosta vaahdon joukkoon. Sen jälkeen lisää loput jauhoseoksesta ja maidosta ja sekoita hyvin. Sekoita ruokasooda valkoviinietikan joukkoon ja kaada sihisevä seos taikinan joukkoon. Sekoita jälleen hyvin.

Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla. Paista 175-asteisessa uunissa n. 30-40 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna pohjan jäähtyä ensin 10 minuuttia ja keikauta se sitten pois vuoasta katolleen. Anna jäähtyä kunnolla ja laita sitten jääkaappiin vetäytymään yön yli.

Leikkaa kakku kolmeksi kerrokseksi. Valmista kuorrutus. Vatkaa sähkövatkaimella juustot kunnolla sekaisin. Siivilöi joukkoon tomusokeri. Lisää myös vaniljasokeri. Sekoita hyvin. Lisää kerma ja vatkaa kuohkeaksi.

Täytä tämän jälkeen kakku. Laita alimmainen kerros (joka siis oli paistettaessa päällimmäisenä) lautaselle ja levitä noin 1 dl kuorrutusta tasaiseksi kerrokseksi pohjan päälle. Lisää toinen kerros ja levitä jälleen sama määrä kuorrutusta. Lisää lopuksi viimeinen kerros ja levitä ohuelti kuorrutusta päälle. Laita kakku jälleen vetäytymään jääkaappiin yön yli. Juuri ennen tarjolle asettamista kuorruta kakku lopulla kuorrutteella.

Tämä oli oikeastaan todella helppo kakku valmistaa. Kaikki vaiheet yhteen laskettuna aikaa ei mennyt varsinaiseen työhön kovin kauaa, mutta kalenteriaikaa toki meni se kaksi päivää. Ehkä seuraavan kerran sitten kokeilen tömäkämmällä väriaineella, vaikka turhia väriaineita vähän vastustankin. Lisäksi lehden kuvassa oli varmasti käytetty enemmän kuorrutetta kuin ohjeessa mainittiin. Sanoisin, että voisi ehkä 1 1/2-kertaisella määrällä kokeilla, jotta saisi kunnolla paksut kerrokset kuorrutetta kakun väliin ja myös päälle.

Maun puolesta tämä kakku ei ollut mitenkään supertönkkömakea, kuten jenkkiläiset kaakut tuppaavat olemaan. Tykkäsin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...