keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Hodari hummerilla

Tulevassa tämän vuoden Taste of Helsinki-tapahtumassakin mukana oleva Kaartin Hodari & Hummeri on konseptiltaan niin kahjon kuuloinen paikka, että pakkohan siihen oli käydä tutustumassa. Idea hodareihin ja hummeriin keskittyvästä ravintolasta kuulostaa ihan pikkutunneilla keittiövuoron päättymisen jälkeen syntyneeltä.


Ensin pieni varoituksen sana. Tämä ravintola on todella pieni. Paikassa on muutama kahden hengen pöytä ja pieni tyynyin vuorattu ikkunasyvennys. Varauksia ei oteta vastaan. Varaudu siis henkisesti siihen, että et välttämättä pysty syömään ruokaasi paikan päällä istuen. Älä myöskään jumita pöytään koko illaksi, vaan tee tilaa seuraaville asiakkaille, kun olet valmis.

Halusin molempia ravintolan nimessä esiintyviä asioita, joten tilasin lobster dogin. Meitä oli kaikkiaan kuuden hengen porukka (ja mahduimme jopa paikkaan sisälle istumaan!), mutta saimme silti tilattua vain kolmea eri annosta. Yksi otti vege dogin ja loppujen eurot jakaantuivat lobsterin ja bbq-nautaa sisältäneen päivän dogin kesken. Lisukkeina osa kokeili parmesanranskalaisia. Jälkiruokaakin tilattiin, yksi kumpaakin laatua, eli Pikku Roba Shake ja Iso Roba Shake. Molemmat näistä olivat suklaapirtelöitä, jälkimmäinen Jallulla ja italialaisella liköörillä terästettynä.

Logster dogin välissä oli sälää niin paljon, etten enää muista puoliakaan. Ainakin mukana oli nakkina currywurst ja hummeria soossiin piilotettuna. Kuulosti aika omituiselta yhdistelmältä, mutta lopputulos oli todella hyvä. Hummeri maistui ihan oikeasti ja se kävi mainiosti nakin kanssa yhteen. Parmesanranskalaiset olivat erittäin hyviä nekin, parempia kuin Tampereen Stefan's Steakhousissa. Muitakin dogeja tilanneet olivat kovasti innoissaan annoksistaan.

Minä en luottanut suklaapirtelöön, mutta jonkin muun pirtelön olisin voinut ottaa. Tarjoilijaa tämmöinen luottamuksen puute ihmetytti. Hah, suklaapirtelöhän on ehkä tylsin pirtelö ikinä. Sain kuitenkin maistaa kaverin holillisesta pirtelöstä ja se maistui ihan hyvältä. En nyt kokonaista olisi halunnut kuitenkaan imeskellä.


Nestemäistä jälkiruokaa pääsin kuitenkin maistamaan, kun piipahdimme ohi kulkiessamme Liberty or Deathin ovesta sisälle. Paikan lista oli sitten edellisen kesän uusiutunut ja tarjottujen juomien määrä noin tuplaantunut. Edelleen oli hyvää sekä palvelu että juomat. Cocktaileista näkyi asiaan vihkiytyminen ja innostus. Kahden tilaamat holittomat juomat tehtiin toiveiden mukaan ja näkyivät maistuvan nekin. Seurueellamme oli kovin hauskaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...