lauantai 20. huhtikuuta 2013

Työkoneiden päivitys

Alkuvuodesta on tullut hankittua uutta laitteistoa keittiöhommia tehostamaan. Ensimmäisenä päivittyi sauvasekoitin. Reilut 14 vuotta hyvin palvelleen Braunin Multimixin sauvasekoitinosa otti ja hajosi niin, ettei sitä saa enää koneeseen kiinni. Vatkain ja silppuri toimivat edelleen, joten pelkän sauvasekoittimen hankinnalla tästä selvittiin. Halvaksi tätä uutta ei voi moittia, sillä hintaa taisi olla enemmän kuin koko Braunin paketilla. Päätin nimittäin sijoittaa Bamixiin. Kyseessä se halvin perusmalli, jossa ei ole mitään lisäosia mukana. Mutta Prisman kuittiin tulostui takuuajaksi 25 vuotta. Että eiköhän tässä nyt sitten pärjätä.


Toinen päivitetty härveli oli yleiskone. Aiempi pyöreän retrohenkinen Kenwoodin Patissier päivittyi vihdoinkin saman valmistajan Major Titaniumiin. Oli jo aikakin, sillä Patissier, hieno laite vaikka onkin, on ollut jo pitkään auttamattoman pieni ja tehoton leipätaikinoiden kanssa. Muihin hommiin sekin olisi kyllä riittänyt.


Uusi majuri jaksaa vääntää taikinan kuin taikinan ja kulhossakin on kokoa riittämiin. Taikinakoukun yläosassa on myös riittävän leveä rinkula estämässä taikinaa nousemasta akselia pitkin. Patissierin kanssa sai koko ajan vahtia, ettei taikina kivunnut turhan ylös. Siellä kun odotti jousia ja muita hankalasti puhdistettavia ja rasvaisia osia.


Kolmas hankinta oli sitten ihan uushankinta. Tästäkin on keskusteltu jo pitkään, mutta vasta nyt saatiin yhteisymmärrys aikaiseksi. Nimittäin kyseessä on Sodastreamin hiilihapotuslaite. Meillä tuota kuplavettä juodaan kohtalaisen usein ja pullotetun veden kantaminen kaupasta raikkaasta Päijänteen vedestään tunnetussa Helsingissä ei ole kauhean järkevää. Nyt sitten tulee vesi hanasta ja kuplat koneesta. Hyvin toimii. Kaapissakaan ei tarvitse nyt olla erikseen korkeaa hyllyä, johon saa 1,5 litran pullon mahtumaan pystyyn.

Lopullinen niitti tälle hankinalle oli, jälleen kerran, se että löysimme kohtuuhintaisen mallin, joka tyyliltään sopi yhteen muiden kodinkoneidemme kanssa. Ne kun ovat tuota rosteri/harmaa/musta-värimaailmaa kaikki. Välitilan harmaan lasin kanssa nämä sopivat myös hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...