keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Katkarapu-rucolapasta

Tämä ohje löytyi Gino D'Acampon kirjasta Fantastico!, josta on tullut yhtä sun toista tehtyä aiemminkin. Jälleen puolitin pastan määrän, koska se tuntuu olevan näissä ohjeissa tarpeen. Silti tuli ihan riittävän pastaista.

Tämä siis on modernia italialaista olevinaan. Ainakin reseptin kehittäjä on italialainen, vaikka vaikuttaakin nykyään muualla. Chiliä ei ehkä ensimmäiseksi yhdistä italialaiseen ruokaan.

5 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä ohuina viipaleina
50 g pinjansiemeniä
1 punainen chili ilman siemeniä ohuina suikaleina
300 g jättikatkaravun pyrstöjä
1 dl kuivaa valkoviiniä
3 rkl suikaloitua tuoretta basilikaa
250 g spagettia
50 g rucolahlehtiä
suolaa

Lämmitä öljy paistinpannussa. Paista valkosipulia ja pinjansiemeniä puolisen minuuttia. Lisää katkaravut ja paista pari minuuttia. Lisää valkoviini ja basilika ja mausta suolalla. Paista vielä pari minuuttia. Siirrä pannu pois levyltä.

Keitä pasta ohjeen mukaan. Valuta ja sekoita kastikkeen joukkoon. Lisää rucola ja kuumenna pannu uudestaan kovalla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes rucola hieman pehmenee ja pasta imee makua. Tarjoa.

Tämä oli oikeastaan ihan hyvää, mutta ei ehkä ihan kirjan kehujen arvoista. Voisi tätä silti toistekin tehdä. Jotain pientä annoksesta jäi puuttumaan, mutta en onnistunut keksimään mitä se voisi olla. Ginon itsensä tekemänä tämä varmasti olisi niin hyvää kuin hän väittääkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...