maanantai 28. marraskuuta 2011

Suippopaprikat tex mex-täytteellä

Tämä resepti löytyi Pirkka-lehdestä. Tämä lehtihän on Keskon vastine S-Ryhmän Yhteishyvälle, jonka reseptejä olen täällä myöskin lainaillut. Yhteishyvän ohjeet ovat mielestäni viime aikoina selvästi parantuneet, kuten on jossain toisessakin blogissa havaittu (en nyt tosin muista mikä blogi se oli).

Yhteishyvä ei myöskään ihan koko ajan tyrkytä S-Ryhmän omien merkkien tuotteita. Pirkka sen sijaan jaksaa mainostaa omaa merkkiään. Käytetään Pirkka sitä ja tätä. Reseptien idea toki on mainostaa omaa merkkiä, mutta silti tuo ärsyttää joka kerta yhtä paljon. Tästä suivaantuneena en vahingossakaan osta Pirkkaa, vaan ihan jotain muuta.

Alkuperäisessä ohjeessa täytteeseen tungettiin valmista tacomausteseosta (Pirkka tietenkin) koko 35 g pussi. Minä tein oman sekoituksen mausteita ja sitä kyllä riitti 10 g ja silti oli vähintään riittävästi maustettu. Ihmetyttääkin, että mitähän siinä Pirkan pussissa on täytteenä. Ehkä sokeria ja suolaa? Noh, joka tapauksessa itse sekoitettu on varmasti parempi, eikä muuten ole vaikea homma.

Tacomausteseoksen ohjeen lainasin Hiidenuhman keittiöstä. Ihan suoraan en sitä tietenkään noudattanut, vaan hieman tein hienosäätöä. Sipulijauhe jäi pois, koska semmoista ei koskaan ole tullut hankittua. Jostain kumman syystä hyllystä kuitenkin löytyi valkosipulijauhetta. Mistähän sekin on sinne ilmestynyt?

tacomausteseos
1 rkl chilijauhetta
1 1/2 rkl jeeraa
1 rkl paprikajauhetta
1/2 rkl valkosipulijauhetta
1/2 rkl oreganoa
1/2 rkl meiramia
1 tl cayennepippuria

Sekoita mausteseos. Säästä ylijäävä osa seuraavaan kertaan/johonkin muuhun käyttöön.

tex mex suippopaprikat
4 suippopaprikaa
1 iso sipuli
1-2 tomaattia
400 g jauhelihaa
10 g tacomausteseosta (tai enemmän, jos käytät mautonta valmisseosta)
1 1/2 dl vettä
2 dl raastettua mustaleima emmentalia
voita paistamiseen

Halkaise paprikat pituussuunnassa ja poista siemenet. Älä poista kantoja. Aseta puolikkaat uunivuokaan tai pellille.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi tomaatit. Ruskista jauheliha panulla voissa. Lisää sipulit ja kuullota hetki. Mausta mausteseoksella, lisää vesi ja tomaatit. Anna hautua n. 10 minuuttia.

Täytä paprikat täytteellä ja riputtele päälle juustoraastetta. Paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Tarjoa salaatin kera.

Tämä on tämmöinen näppärä ja maukas arkiruoka. Täytettä voi varioida vapaasti. Viime viikonloppuna tein lounaaksi tex mex-henkisen munakasrullan, johon tuli jauhelihaista täytettä. Tein tarkoituksella tätä täytettä vähän enemmän kuin rullaan tarvittiin ja loput käytin paprikoiden täyttämiseen. Mutta siitä sitten lisää ensi kerralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...