maanantai 16. huhtikuuta 2018

Herkkusuut New Yorkissa: Minetta Tavern

Pääsiäisen tienoilla kävimme pitkästä aikaa New Yorkissa. Tällä kertaa päätin vihdoin käydä maistamassa Minetta Tavernin kuuluisaa Black Label burgeria. Jo edellisellä New Yorkin vierailulla kävimme kokeilemassa onneamme ravintolassa, mutta tuolloin ilman pöytävarausta meidät käännytettiin ovelta. Nyt olimme hereillä ja varasimme pöydän jo muutamaa viikkoa etukäteen.


Minetta Tavern sijaitsee Manhattanin Greenwich Villagessa lähellä Washington Square Parkia. Black Label burger on ravintolan tunnetuin annos. Burgeri on hyvin pelkistetty, sen pihvi on se pihvi. Pihvin lisäksi oman leipomon briossin välissä onkin vain karamellisoitua sipulia. Halutessaan mukaan saa myös juustoa. Burgeri tarjoillaan ranskalaisten kanssa. Lautasen reunalta löytyy myös tomaattia, salaattia sekä suolakurkkua.


Black Label burgerin pihvi on tarkkaan varjeltu salaisuus. Pihvi on sekoitettu useammasta eri ruhonosasta jauhetusta lihasta. Osa lihasta on pitkään kuivariiputettua. Lopputuloksena on kyllä todella voimakkaan makuinen pihvi. Varmasti tämä oli parhaan makuinen hampurilaispihvi, jonka olen koskaan syönyt. En silti ollut ihan täysin vakuuttunut tästä burgerityylistä. Tykkään kuitenkin sellaisesta mehevästä burgerista enemmän. Saa sinne väliin laittaa muutakin.


Parempi puolisko päätti valita annoksensa päivän erikoisista. Gnocchit olivat kuulemma erinomaisen maukkaita. Lisäpisteitä tuli annoskoosta, joka ei ollut ihan överi.


Jälkiruoissa paikan erikoisuuksia ovat kohokkaat, jotka vaihtelevat päivittäin. Tällä kertaa tarjolla oli suklaakohokas. Kuvassa pienen näköinen kohokas on oikeasti todella suuri kahdelle hengelle tarkoitettu annos. Otimme sen kaveriksi jäätelöä, kun sellaista tarjoilijamme suositteli. Yhdistelmä oli toki mainio. Suklaakohokas oli todella kuohkea ja suklainen. Suosittelen.

Minetta Tavern oli todella mielenkiintoinen tuttavuus. Pöytämme sijaitsi lähellä keittiötä ja näimme kaikki saliin kannettavat annokset läheltä. Tarjolla oli paljon mielenkiintoisia annoksia, etenkin meille lihansyöjille. Black Label burger oli mainio tuttavuus, mutta tuskin tilaan sitä enää toisen kerran. Sen sijaan Minetta Taverniin voisin hyvinkin palata uudelleen. Ravintolan läheltä löytyi useita kivannäköisiä baareja, joihin voi lähteä jatkamaan iltaa ruokailun jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...