keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Vietnamilainen munakahvi

Vietnamissa en ole vielä ehtinyt käymään, joskin puhetta moisesta matkasta on kotona ollut. Olen kuitenkin lukenut paikallisesta erikoisuudesta, jota munakahviksi (eng. egg coffee) kutsutaan. Kun Työväenopiston kokkauskurssilla tätä oli tarjolla, halusin ehdottomasti maistaa.


Kokeilin itsekin valmistaa tätä kotona, kun kaapissa oli vielä kambodžalaista tummaa kahvia, joka on hyvin pitkälti samanlaista kuin vietnamilainen kahvi. Tämä sopikin mainiosti pohjaksi munakahviin. Olettaisin myös Pauligin Parisiennen käyvän hyvin. Espressoa voi toki käyttää paremman puutteessa.

4 keltuaista
1,5 dl kondensoitua maitoa
2 dl vahvaa kahvia
1 tl vaniljajauhetta
(kanelia tai raastettua suklaata koristeluun)

Vaahdota keltuaiset, kondensoitu maito ja vanilja kulhossa sähkövatkaimella. Tämä ei tapahdu ihan hetkessä, joten älä hätäile. Laita neljä lämmönkestävää lasia kulhoihin ja täytä kulhot puoliksi kuumalla vedellä. Tarkoitus on pitää kahvi lämpimänä pitempään. Kaada kahvi laseihin, mutta jätä parin ruokalusikallisen verran pannuun odottamaan. Lusikoi vaahtoa kahvin pinnalle ja kaada lopuksi loppu kahvi päälle. Annokset voi vielä koristella jauhetulla kanelilla tai raastetulla suklaalla.

Käytin itse sokeroitua kondensoitua maitoa. Oletin, että näin on tarkoitus, sillä vietnamilainen kahvi on yleensä aina makeaa. Lopputulos on todella maukas. Suosittelen. Ohjeella syntyy siis neljä kupillista kahvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...