keskiviikko 14. joulukuuta 2016

LIQ - suomalainen gourmetlaku

Jostain ruokalehdestä luin aiemmin tänä vuonna suomalaisesta LIQ-lakusta, joka vaikutti varsin mielenkiintoiselta. Asia ehti jo unohtua, mutta joulukuun Stockmannin kanta-asiakastarjoukset palauttivat sen mieleen. Kävinkin heti noutamassa kotiin testattavaksi kahta eri makua.


Stockmannilla näkyi olevan myynnissä useampaa eri makua, ainoastaan talvimaku kaneli-tähtianis ei sattunut silmään. Ehdottomasti erikoisimmalta kuulosti syksyinen Autumn-nimen saanut laku, jossa on makuna herkkutattia. Sitä oli heti pakko päästä kokeilemaan. Toiseksi arvoin testiin vähän perinteisemmän kuuloisen Moon-lakun, jossa on hyppysellinen suolaa.

Makuyhdistelmiä on ollut juonimassa Tomi Björck. Olen aiemminkin havainnut pitäväni herran ideoista. Metsään ei menty lakunkaan kanssa, paitsi jos ihan kirjaimellisesti ajatellaan. Autumn-lakun maussa oli juuri sopivasti metsäisyyttä. Lopputulos on hyvin täyteläinen. Lakun oma hieno maku ei kuitenkaan jää jalkoihin, vaan nämä kaksi tukevat hienosti toisiaan.

Suolainen versio on puolestaan hyvin tavanomainen laku, suolaa on tosiaan varsin maltillisesti. Kun itse LIQ-laku on erinomaisen makuista, ei tässäkään vaihtoehdossa ole mitään vikaa.

Laku on aina ollut yksi ehdottomista heikkouksistani makeisten suhteen. Miltei mitä tahansa muuta makeista pystyn vastustamaan helposti. Aion ehdottomasti kokeilla kaikki LIQ-maut läpi. Yritän kuitenkin ostaa näitä tästä eteenpäin yhden pakkauksen kerrallaan. En kykene hillitsemään itseäni, jos näitä herkkuja on kotona jemmassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...