keskiviikko 17. elokuuta 2016

Kermakaljavertailu: Warner Bros. vs Universal Studios

Kevään aikana meillä oli tilaisuus tutustua kahteen Harry Potter -aiheiseen nähtävyyteen. Ensimmäisenä kävimme Lontoon lähellä vierailulla Warner Brosin studiolla, jossa elokuvat on kuvattu. Toinen kohde oli Orlandossa Universalin huvipuistoissa. Sekä Universal Studios Florida että Islands of Adventure sisältävät oman Harry Potter -alueensa.


Lontoon kohde oli aidompi siinä mielessä, että siellä näytillä oleva esineistö ja lavasteet ovat kaikki aitoja elokuvissa käytettyjä romppeita. Orlandossa sen sijaan on esillä vain turistien iloksi rakennettua silmänlumetta.


Sekä Lontoossa että Orlandossa oli tarjolla Harry Potter -kirjoista ja -elokuvista tuttua namijuoma kermakaljaa (eng. butter beer). Pakkohan tuota oli maistaa. Oletin molempien tarjoavan samaa juomaa, mutta silti yritin painaa mieleeni tarkasti miltä ensin kokeiltu Lontoon versio maistui, jotta osaisin verrata näitä kahta toisiinsa.

Muistin varassahan tässä toki ollaan, mutta silti mielestäni juomat olivat erilaisia näissä kahdessa paikassa. Vaimoke vahvisti havainnon, joten ehkä en ollut väärässä. Molemmat juomat koostuivat kahdesta komponentista. Ensin oli sellainen hieman pommacmaisen näköinen limppari ja sitten päällä vaniljaisen kermainen vaahto.


Lontoon versiossa vaahto jotenkin luontevasti sekoittui hörpätessä limpparin kanssa. Orlandon juomassa sen sijaan nämä komponentit olivat vahvasti erillisiä. Jälkimmäisessä lisäksi vaahto jäi jäähileiseksi juoman pinnalle ja teki juomisesta jopa vähän epämiellyttävää. Orlandon juoma oli lisäksi Lontoon versiota selvästi imelämpi.

Näin ollen lopputulemana meidän kahden yksimielisellä tuomiolla julistamme Lontoon Warner Brosin studioiden kermakaljan paremmaksi kuin Universal Studiosin vastaavan. Molemmat olivat kuitenkin maistamisen arvoisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...