keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Kambodžalainen hapanimelä kalakeitto

Alkuvuodesta osallistuimme työväenopiston kokkauskurssille, jossa teemana olivat laosilaiset ja kambodžalaiset maut. Saatuja oppeja olisi tässä kevään myötä tarkoitus soveltaa kotikeittiössä ja varmasti täällä internjetnurkassakin. Tässä ensimmäisenä maistiaisena kalakeitto, jota keittelin kurssilla ja josta sain hyvää palautetta.


2 rkl tamarinditahnaa
noin 1 litra kalalientä
2 sitruunaruohon vartta hienoksi leikattuna
2-4 rkl kalakastiketta
öljyä paistamiseen
2-3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1-2 tavallista tai 4 salottisipulia hienonnettuna
n. 1 rkl hienonnettua inkivääriä
4 kaffirlimen lehteä
1/2 ananas kuutioituna
3 tomaattia kuutioituna
500 g vaaleaa kalaa (esim. kuha tai siika) isohkoina kuutioina

koristeeksi tuoretta chiliä, thai-basilikan lehtiä ja kevätsipulia

Paista ensin kattilassa sitruunaruohoja, tamarinditahnaa, valkosipulia ja sipulia niin kauan, että sitruunaruoho hieman pehmenee. Lisää inkivääri, kaffirlimen lehdet, kalakastike ja kalaliemi. Keitä noin 10 minuuttia. Lisää ananas- ja tomaattikuutiot ja keitä muutama minuutti. Lisää lopuksi kala, keitä muutama minuutti ja koristele tuoreilla yrteillä ja chilillä.

Tämä on todella hyvä keitto. Kalakastikkeen oikea määrä pitää kokeilla maistamalla. Sitä pitää olla riittävästi, jotta liemeen tulee tarpeeksi makua. Alkuperäisessä ohjeessa oli vain 2 rkl, mutta jouduin laittamaan likimain tuplamäärän. Keitto onnistui erinomaisesti myös kotona tehtynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...