lauantai 16. tammikuuta 2016

Pieni lakukauppa Tallinnassa

Uudessa (1/2016) Glorian Ruoka & Viini -lehdessä kerrottiin, että "laku on uusi suklaa". Designlakut ovat olleet lehden mukaan kova juttu esim. Ruotsissa jo jonkin aikaa. Jutussa mainittiin tanskalainen Johan Bulöv, jonka tuotemerkin Lakrids lakuja on myynnissä Suomessakin, ainakin Stockmannilla.


Laku on aina ollut kenties suurin heikkouteni mitä makeisiin tulee. Kaikkea muuta voin helposti vastustaa. Siksipä innostuinkin tuosta lehtijutusta. Näinpä en voinut mitenkään olla käymättä Tallinnan pikavisiitillämme Solaris-kauppakeskukseen viime vuoden puolella avatussa Manuela maitsete maagia -putiikissa, jossa noita Lakrids-lakuja on myynnissä. Vinkin paikasta sain sattumalta laivaa odotellessamme pläräämästäni Baltic Guide -ilmaislehdestä.


Pienten herkkupalojen lisäksi kaupassa on myynnissä lakua myös kotikeittiön tarpeisiin. Lakusiirappia ja -jauhetta siis löytyy. Näitä leivonnassa apuna käytettäviä mausteita täytyy kokeilla paremmalla ajalla. Siirappia en ole koskaan kokeillut, mutta kohtalaisen hyvää lakujauhetta löytyy kaapista jo valmiiksi.


Myymälässä meille maistatettiin mustaherukalla ja valkosuklaalla kuorrutettua lakritsia. Yhdistelmä ei ollut laikaan pöllömpi. Pari purkkia näitä nameja oli pakko hankkia kotiinkin kokeiltavaksi. Mieli olisi tehnyt raahata mukaan vaikka yksi purkki jokaista laatua, mutta päätin kuitenkin tyytyä kahteen näin aluksi.


Ensimmäiseksi silmä tarttui habanerochilillä maustettuun lakritsiin (Lakrids 4). Nämä näyttävät ihan tavalliselta lakulta, mutta mukana maussa on mukava pieni chilin polte. Kuumuutta ei kuitenkaan ole kidutukseksi asti, kuten useissa chilimakeisissa tuntuu olevan jostain syystä tarpeen. Habaneron hedelmäisyyttä en näistä onnistunut kuitenkaan maistamaan.


Toinen valinta osui tummalla suklaalla ja kahvilla kuorrutettuun lakuun (Lakrids C). Tämäkin yhdistelmä toimii todella hyvin. Suklaata on juuri sopivan vähän.

Parempi puolisko jo ehti ihmettelemään myönteisyyttäni näihin uudenlaisiin lakuihin. Olenhan yleensä pitänyt kaikenlaista täytelakua suunnilleen pyhäinhäväistyksenä. Hieman olen itsekin tästä hämilläni. Mutta hyviä nämä ovat. Käynen seuraavalla Tallinnan reissulla hakemassa pari purkkia lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...