lauantai 10. lokakuuta 2015

Mustikkapiirakasta se alkoi: blogi 5v

Kappas vain, tätä blogintapaistahan on tullut kirjoiteltua jo viisi vuotta. Aleksis Kiven päivänä 10.10. vuonna 2010 kirjasin tänne ylös muutaman kerran leipomani mustikkapiirakan ohjeen. Ohje oli sopivan erilainen hyllystäni löytyneisiin keittokirjoihin kirjattuihin ohjeisiin verrattuna ja siksi pidin siitä. Sähköiselle taltioinnille tuli tarvetta, koska ohje oli käsin kirjoitettuna paperilapulla ja pelkäsin hukkaavani sen.


Tuossa ihan alkuperäinen kuva tuosta ensimmäisestä postauksesta. Sittemmin on koti vaihtanut paikkaa vähän lännemmäksi Helsingin sisällä ja hellakin päivittynyt kaasulla toimivaksi. Kaikenlaista hössötystä on myös mahtunut tähän viiteen vuoteen. Välillä vähentelin hiilihydraatteja ja sittemmin olen narissut lisäaineista. Hiilihydraatit palasivat pian, kun kaikenlaiset korvikkeet alkoivat maistua puulle. Lisäaineet ovat sitävastoin edelleen pysyneet pääosin muualla.

Alkuperäinen tavoite blogille oli kuitenkin kirjailla ylös kokeiltuja ohjeita ja havaintoja niistä auttamaan kahden hengen perheemme arkisen ruokinnan pulmatilanteissa. Että olisi jotain kättä pidempää viikon ruokalistan mietinnän tueksi. Tässä mielessä blogini on ollut kyllä menestys. Arkiruokavalikoimamme on monipuolistunut huomattavasti.

Jossain vaiheessa talouteemme saapunut tablettilaite sopii hyvin yhteen blogin kanssa. Laite, olkoonkin törkeän ylihintainen, toimii aina kokatessani keittokirjana. Lasipinta kestää hyvin roiskeet ja on helppo pitää puhtaana. Laitteen selaimella on helppo etsiä nähtäville kulloinkin tarvittava ruokaohje joko omasta blogista tai muusta internjetlähteestä.

Ruokajuttujen lisäksi blogiin on tullut kirjoiteltua jonkin verran matkailuaiheisia kirjoituksia. Onhan matkailu taloutemme yhteisistä harrastuksista selvä ykkönen. Kiinnostus ruokaan näkyy myös matkoilla ja siksi aasinsiltojen löytäminen matkoista blogiin onkin ollut helppoa.

Viime kesänä kuitenkin päätin, että on aika erottaa nämä matka- ja ruokajutut omiin karsinoihinsa. Tämä helpottaa juttujen luokittelua. Matkajutut luokitellaan kohteiden mukaan, ruokajutut pääraaka-aineiden ja toisinaan myös ohjeen edustaman maailmankolkan keittiön mukaan. Tämä ajatus konkretisoitui matkablogina Ja sitten matkaan, jota olen nyt sitten kirjoitellut tämän ruokablogin ohella reilun vuoden verran.

Ensimmäiset viisi vuotta ovat menneet nopeasti. Jos tämä meno ei lopu, se saa luvan jatkua. Niin kauan kuin uusia ruokaohjeita löytyy kokeiltaviksi ja uusia ravintoloita vierailtaviksi, jatkuu tämä kirjoitusharrastukseni samanlaisella vaihtelevalla aktiivisuudella kuin tähänkin asti. Vaikka ensisijaisesti kirjoittelenkin itselleni, saa juttujani lukea vapaasti ja myös kommentoida. Vastaan jos jaksan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...