Tällä kertaa horinan aiheena ovat siis L'Uomu Nokka-tuotemerkillä myytävä luomubroilerit. Nettisivuilta voi lueskella kanasten elämästä. Kyllä kuulostaa paljon paremmalta kuin perusbroilerin arki, jossa ei paljon jaloitella. Etenkään kun massaa tulee sellaista tahtia, etteivät jalat kanna. Nämä luomuveijarit liikuskelevat halutessaan ulkosallakin joka päivä, jos vain sää sallii.
Luomulajikkeen ero tavalliseen näkyy tuotteiden pienenä kokona. Esim. rintaleike on tuntuvasti pienempi kuin perusbroilerilla. Luomubroileri on myös selvästi hinnakkaampaa kuin tavallinen. Siitä huolimatta meillä kyllä tästä lähtien käytetään näitä aina kun mahdollista, jos kanaruokaa on tarkoitus tehdä. Erinomaisen hienoa, että tällainen vastuullisempi kanankasvatus on saanut jalansijaa Suomessakin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti