keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Nopea arkinen kanakorma

Arkiruokaa pohdiskellessamme intialainen kanakorma nousi esille. Pikainen brittiversio aiheesta löytyi Pastanjauhantaa-blogista, joten sitten vain uuni lämpenemään.


1 rkl öljyä
1 sipuli rouheasti paloiteltuna
3 1/2 dl maustamatonta jogurttia
2 dl kermaa
25 g voita
1/2 dl suolaa
1 tl kurkumaa
2 tl chilijauhetta
3 valkosipulin kynttä
3 rkl mantelirouhetta
4 kanan rintafilettä
paahdettuja mantelilastuja
tuoretta korianteria

Paista sipulia pannulla noin 5 minuuttia, kunnes se pehmenee. Laita sipuli, voi, jogurtti, kerma, suola, kurkuma, valkosipuli ja mantelirouhe yleiskoneeseen ja surauta tasaiseksi tahnaksi. Sauvasekoitin toimi myös hyvin tässä. Leikkaa fileet kukin noin kuuteen osaan. Laita kananpalat uunivuokaan ja kaada tahna päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Koristele paahdetuilla mantelilastuilla ja silputulla tuoreella korianterilla. Tarjoa riisin ja/tai naanleivän kanssa.

Koristeet unohtuivat, muutoin homma onnistui ihan ohjeen mukaan. Tämä oli kelpo arkiruoka. En tiedä kuinka paljon parempaa olisi hankalammalla ohjeella tehty korma. Tämä kelpasi vallan mainiosti näinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...