Aluksi pöytään tuotiin paikan omaa leipää sekä kolmea erilaista voita. Perusvoin lisäksi tarjolla oli yrttivoita ja karamellisoitua voita. Kivoja kombinaatioita syntyi leipiä ja voita yhdistelemällä.
Ensimmäisenä annoksena oli ankanmaksapatee bruschettalla, pinjansiemenillä ja punasipulihillolla. Tämän kaveriksi kaadettiin lasiin etelä-ranskalaista kevyttä pinot noiria. Annos oli maukas ja viini kävi hyvin sen kaveriksi.
Toinen annos sai kyytipojakseen lasillisen pinot grigio -rypäleesta valmistettua viiniä Italiasta. Lautasella saimme eteemme valkosipulivoissa paistettua kampasimpukkaa persiljalla ja parmesaanilla. Jälleen viini ja ruoka sopivat kivasti yhteen.
Kolmas ruokalaji sisälsi hanhenmaksapelmenejä omenakompotilla, hunajalla ja sipuliconsommella. Tälle ruokalajille tarjottiin kaveriksi virolaista makeaa omenaviiniä. Juoma oli varsin hämmentävää. Olisi mennyt ihan täydestä jälkiruokaviinistä, jos sellaisena se olisi esitelty. Hienosti oli keksitty tämä yhdistelmä, sillä se toimi hyvin.
Seuraavaksi heittäydytiin oikein venäläisiksi. Juomaksi saimme vodka shotin ja ruokana tarjottiin borssikeittoa. Keitto oli oikein maukas. Vodkakin kai oli hyvää, mutta meni minun tapauksessani nyt vähän hukkaan. En ole vodkan ystävä. Silti ymmärsin tämä homman idean ja se oli kyllä varsin hauskasti keksitty.
Pääruoan kanssa tarjottiin riojalaista crianzaa. Osasin jo siis odottaa lihaisaa annosta. Ja sellainenhan sieltä saapuikin storaganoffin muodossa. Ruoka oli oikein täyteläisen kermaista ja liha mureaa. Viini oli jälleen taiten valittu.
Jälkiruoan kanssa meitä hemmoteltiin Sauternesin makealla viinillä. Creme brulen kanssa se olikin oikein mainio yhdistelmä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti