Glorian Ruoka & Viini -lehden tuoreimmasta numerosta 2/2017 luin, että kookos ja mustikka ovat oiva makupari. Siitäpä sitten innostuin kokeilemaan tämmöistä. Siis jenkkiläiset pannukatut kookosmaidolla ja mukaan mustikoita.
Ohjeen pohjaksi nappasin Mama Gastro -blogista kookospannarien ohjeen. Lisäsin siihen vain pensasmustikoita, joita näköjään saa nykyisin kaupasta ihan kelvollisessa kunnossa ympäri vuoden.
200 g vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria
2 kananmunaa
2,7 dl kookosmaitoa
pensasmustikoita
öljyä tai voita paistamiseen
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Vispaa kananmunien rakenne rikki toisessa astiassa ja sekoita kuivien aineiden joukkoon. Sekoita mukaan kookosmaito pieninä erinä niin, että taikinasta tulee tasaista. Lisää pensasmustikat joko taikinan sekaan varovasti tai vaihtoehtoisesti painele jokunen mustikka pannarin sisään paiston yhteydessä. Minä tein tällä jälkimmäisellä tavalla. Näin mustikat eivät rikoudu, eikä taikina löysty lisääntyvästä nesteen määrästä. Lisäksi sain varmistettua, että jokaiseen pannariin päätyi varmasti mustikoita.
Paista paistinpannulla (blinipannu käy erinomaisesti) pieniä pannukakkuja (noin kaksi lusikallista taikinaa per pannari). Jos et lisännyt mustikoita taikinaan, painele pannukakkuihin muutama mustikka heti kun olet kaatanut taikinan pannulle. Näin mustikat uppoavat pannareiden sisälle.
Alkuperäisessä ohjeessa tehtiin karamellisoitua ananasta pannareiden kaveriksi. En arvellut tämän toimivan mustikoiden kanssa, joten käytin ihan vain vaahterasiirappia. Toimi kivasti, lisäksi laitoin oheen vähän lisää pensasmustikoita. Varsin mainiosti toimi tuo kookos ja mustikka yhteen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti