sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Banaanikuivakakku

Erilaisia banaanikakkuja olen leiponut ennenkin. Tämä on tällainen perinteinen kuivakakku, jonka leivoin äidin syntymäpäiville. Ohje on Cebicin keittiön perinneresepti.


2 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
2 banaania muussattuna
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
8 rkl kuohukermaa
150 g sulatettua voita
(kanelia)
koristeluun tomusokeria

Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja sitten kaikki ainekset kulhossa. Kanelia voi lisätä oman maun mukaan. Minä katsoin kanelin turhaksi ja jätin pois kokonaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista noin tunnin ajan 200-asteisessa uunissa. 

Tämä oli ihan kelpo ohje. Kuivakakut eivät ole meillä mitään suuria suosikkeja, mutta sellaiseksi tämä oli varsin hyvä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti