Tämmöinen sattui hyvin sopivasti silmään lukiessani Glorian Ruoka & Viini -lehden numeroa 5/2015.
200 g halloumijuustoa
1 1/2 l salaattia (esim. friseesalaatti ja babypinaatti)
vadelmavinegretti
1 1/2 dl vadelmia
2 tl punaviinietikkaa
1 dl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
Huuhtele halloumi kylmän veden alla. Leikkaa pala kahdeksaksi viipaleeksi. Huuhtele ja kuivaa salaatti sekä nosta se tarjoiluastiaan.
Mittaa vadelmavinegretin aineet korkeaan kulhoon ja soseuta sileäksi sauvasekoittimella.
Grillaa tai paista pannulla halloumiviipaleita noin 1 minuutti molemmilta puolilta tai kunnes ne saavat väriä. Nosta palat salaattipedille ja valuta pinnalle vadelmavinegrettiä.
Tämä sopi kesäisenä päivänä grillatun kalan kylkeen erinomaisesti. Lehden alkuperäinen viinisuositus oli roseeviini Pierre & Paul Coteaux d'Aix en Provence Organic. Tätä en ole kokeillut, mutta vadelmaisenkin ruoan kaveriksi samaisessa lehdessä kehuttu uusiseelantilainen roseekuohuviini Lindauer Rosé sopi tähän ihan kivasti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti