sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Pikainen hollandaise

Kun nyt taas parsaa on tarjolla, piti kokeilla tehdä perussetti näistä vihreistä herkuista pannulla paistettuna yhdessä hollandaisekastikkeen kanssa. Kastike syntyi tällä kertaa Glorian Ruoka & Viini -lehden ohjeella, jossa erikoista oli ihan pikkuisen verran yksinkertaisempi toteutustapa. Hämmästyttävästi en oikein osaa sanoa, saisinko perinteisellä työläällä metodilla yhtään parempaa aikaiseksi.


115 g voita
2 kananmunan keltuaista
1 rkl vettä
1 rkl sitruunamehua
1/2 - 1 tl suolaa

Sulata voi ja anna sen kiehahtaa. Laita keltuaiset, vesi ja sitruunamehu korkeaan astiaan, johon sauvasekoitin mahtuu tiiviisti. Käynnistä sauvasekoitin kulhossa ja kaada kuuma sula voi ohuena nauhana keltuaisten sekaan. Mausta ja lisää suolaa ja sitruunamehua maun mukaan.

Että näin. Eipä tarvita vesihauteita enää tähän hommaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti