torstai 26. maaliskuuta 2015

New York Cheesecake keikautusversiona

Tämä on Kinuskikissan ohje, joka päätyi varsin pikaisesti kokeilulistalle kotikeittiössä. Ideana tässä on tehdä klassinen New Yorkin juustokakku kuivakakun kaltaisesti. Kakun pinnan peittää pohja ja juustotäyte löytyy pinnan alta. Kyllä tuolla hitaamman hämää.


pohja
250 g digestivekeksejä
1 dl vehnäjauhoja
125 g voita
1 rkl kermaa

täyte
600 g Philadelphia-tuorejuustoa (maustamaton)
200 g ranskankermaa tai smetanaa
2 rkl sitruunamehua
2 dl ruokosokeria
1 vaniljatanko
1 dl kuohukermaa
1 dl perunajauhoja
4 munaa

pinnalle
tomusokeria

tarjoiluun
vadelmia tai muita marjoja

Hienonna keksit ja sekoita niiden joukkoon vehnäjauhot, sulatettu voi sekä lopuksi kerma.

Suosittelen käyttämään silikonista kakkuvuokaa. Ilmeisesti tällaista yleensä kuivakakkujen paistamisessa käytettävää vuokaa kutsutaan rengasvuoaksi. Laita juomalasi pohja edellä ulkoapäin vuoan reikään. Tällä toimenpiteellä on tarkoitus tukea vuokaa kasaamisen helpottamiseksi.

 Painele keksiseos kakkuvuoan pohjalle.  Tarkoitus on vuorata vuoka niin, että taikina ulottuu noin 4 cm etäisyydelle vuoan yläreunasta. Miläli murumaisen pohjan saaminen pysymään vuoan keskiosassa tuottaa ongelmia, sulata joukkoon lisää voita. Kokemuksesta tiedän, että se auttaa. Näin pohja pysyy paremmin kasassa.

Tee seuraavaksi täyte. Notkista tuorejuusto vatkaimella. Sekoita joukkoon ranskankerma tai smetana, sitruunamehu ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet täytteen joukkoon. Sekoita keskenään kerma sekä perunajauhot, ja lisää täytteen joukkoon. Sekoita lopuksi mukaan munat ja kaada täyte vuokaan.

Paista 175-asteisessa uunissa tunnin ajan. Mikäli pinta tummuu, peitä kakku foliolla. Paistoaikaa ei kannattane kuitenkaan lyhentää. Itse paistoin kaasu-uunissa vielä 10 minuuttia pidempään.


Anna kakun jäähtyä vuoassaan. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan seuraavaan päivään. Kumoa lopuksi tarjoilulautaselle. Lisäpisteitä ropisee päälle sirotellusta tomusokerista. Marjat käyvät kylkeen kivasti.


Lopputuloksena tosiaan on varsin yllättävä kakku. Päälle päin ei hoksaisi kyseessä olevan juustokakun laisinkaan.

Ohje oli varsin simppeli paitsi mitä nyt vähän tuon pohjan asettelussa vuokaan tuli ongelmia. Rasvan määrää kannattaa tosiaan lisätä, mikäli seos ei tunnu pysyvän kasassa. Voisin jopa veikata, että keksimurupohjaisen pohjan sijaan perinteinen taikina voisi tässä tapauksessa toimia paremmin. Esimerkiksi aitoa newyorkilaista juustokakkuohjetta voisi kokeilla. Kunnon taikina pysyy varmasti kasassa. Suomalaisiksi mittayksiköiksi sovitettu ohje löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti