sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Omenastruudeli

Omenoiden käyttövinkkejä ääneen töissä pohdiskellessani joku ehdotti struudelia. No, pakkohan tuollaista oli kokeilla tehdä, kun hyvää on. Ohjeen löysin Glorian Ruoka & Viini-lehdestä (tai lehden nettisivuilta).


250 g filotaikinaa
1 dl voisulaa

täyte
1 kg happamia omenoita
1 1/2 dl mantelirouhetta
1 dl fariinisokeria
1 dl rusinoita
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia

voiteluun
1 dl voisulaa

päälle
tomusokeria

Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori omenat, poista siemenkohdat ja raasta. Sekoita omenaraasteeseen täytteen muut aineet. Levitä 3-4 (minä laitoin 5) kerrosta filotaikinalevyjä yksi kerrallaan pöydälle ja voitele jokainen kerros voisulalla ennen kuin laitat toisen kerroksen päälle. Leikkaa filotaikina keskeltä kahteen osaan. Levitä molempien osien päälle täytettä ja kääri varovasti kumpikin puolikas rullaksi. Paista 225-asteisessa uunissa välillä voisulalla voidellen noin 30 minuuttia. Ripottele jäähtyneiden rullien päälle tomusokeria. Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Olipas lehtevää ja hyvää. Lopusta filotaikinasta voisin kokeilla tehdä vaikkapa baklavaa mikäli kerkeän. Olisi joskus kiva kokeilla tehdä tämmöinen leipomus taikinasta asti itse, mutta ihan noin ohueksi kauliminen ei taitaisi minulta onnistua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti