keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Tuorejuustotorttu

Tämä ohje on joskus Ruokalasta napattu, mutta enpäs sitä enää netistä löytänyt. Onneksi ohje tuli aikoinaan tulostettua. Jossain vaiheessa siirsin ohjeen paperilta blogiin luonnokseksi odottelemaan seuraavaa leivontakertaa. Kuva nimittäin puuttui. No, nyt on sitten sekin. Mainittakoon vielä, että tätä ohjetta tekee yleensä parempi puolisko.


pohja
15 Digestive-keksiä
0,5 dl sokeria
1,5 tl kanelia
60 g voita

täyte
250 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
1 dl sokeria
4 munaa
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria

kuorrutus
1 dl smetanaa

Jauha keksit muruiksi. Sekoita joukkoon sokeri, kaneli ja sulatettu voi. Painele tasaiseksi voideltuun irtopohjavuokaan.

Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset tuorejuuston ja sokerin kanssa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää juustoseokseen jauhot ja vaniljasokeri sekä lopuksi varovasti valkuaisvaahto.

Kaada täyte irtopohjavuokaan pohjan päälle ja paista 175-asteisessa uunissa 50 minuuttia. Anna jäähtyä ja levitä ennen tarjoilua smetana päälle.

Tämä kakku tuntuu toimivan hyvin Tokajin jälkiruokaviinien kanssa. Tokajien makeus kasvaa puttonyosien (kertoo jalohomeen rusinoimien rypäleiden suhteellisen määrän viinin valmistuksessa, eli käytännössä siis makeuden) mukaan, makeimmissa on puttonyoseja kuusi. Olemme yleensä suosineet viiden puttonyosin Tokajia, mutta viimeksi meillä sattui olemaan hyllyssä Siljalta ostettua kolmen puttonyosin versiota, ja senkin kanssa tämä kakku toimi loistavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...