keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Kahvilla maustettu pähkinä-suklaakakku

Parempi puolisko halusi pyöräyttää suklaakakun minulle syntymäpäiväkahvipöytään. Kävihän se. Glorian ruoka & viini -lehden numerosta 1/2016 löytyi tämä ohje.


Ohjetta noudatettiin tarkasti, paitsi murukahvi korvattiin vahvalla kahvilla ja vispikerma kuohukermalla.

175 g tummaa suklaata
120 g (n. 2 dl) hasselpähkinöitä
175 g voita
3 munaa
2 dl sokeria
1/2 dl jauhoja
3 tl murukahvia (espressomurukahvia)

kuorrutus
150 g suklaata
1 1/2 dl kuohukermaa
1 rkl voita

lisäksi
1/5 tl sormisuolaa

Voitele ja jauhota irtopohjavuoka. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Rouhi pähkinät karkeasti. Paahda pähkinöitä uunissa 7 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin paahtuneita. Varo kuitenkin polttamasta pähkinöitä.

Sulata suklaa varovasti vesihauhteessa. Sulata voi kulhossa mikrossa. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita sokeri voisulaan ja lisää keltuaiset yksi kerrallaan joukkoon. Yhdistä sulatettu suklaa. Lisää myös jauhot, murukahvi ja paahdetut pähkinät. Meillä murukahvi nosti karvat pystyn ja käytimmekin vahvaa kahvia noin 1/4 dl verran.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahto varovasti käännellen suklaamassan joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 35-45 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman tahmeaksi. Anna jäähtyä hyvin ennen kumoamista.

Valmista kakun jäähdyttyä kuorrutus. Yhdistä suklaa ja kerma kattilassa. Lämmitä varovasti, kunnes suklaa sulaa. Vispaa joukkoon voi. Anna jäähtyä ja levitä kakun päälle. Anna lopputuloksen jäähtyä ja sirottele pinnalle vielä sormisuolaa juuri ennen tarjoilua. Kakun kanssa voi halutessaan tarjota kermavaahtoa.

Kuorrutteesta tuli hieman turhan löysää, mutta muutoin kakun tekemisessä ei ollut ongelmia. Lopputulokseen löysä kuorrute ei kauheasti vaikuttanut, sillä se jämähti lopulta ihan hyvin. Ainoastaan lautanen siinä vähän sotkeentui. Hyvä kakku, tehdään toistekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...