keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Kanatacot

Tacoja olen syönyt ajoittain lounaalla Eatos Mexican Dinerissa ja olenpa niitä joskus tehnyt itsekin. Nyt teki mieli kokeilla kanaisia sellaisia. Ohje on kotoisin Kananpoikien bistrosta.


Käytin muuten tällä kertaa ihan valmiita maissitortilloja, joita saa perusmarketeistakin. Itse tehdyt ovat toki parhaita, eivätkä edes kovin vaikeita (ainakaan jos omistaa prässin), mutta välillä voi vähän oikaista. Ohje meni likimain alkuperäisen mukaan, mutta marinadista puuttuvan chipotlejauheen korvasin savupaprikalla ja chilijauheella. Lisäsin myös marinadiin vähän vettä, koska muutoin se ei olisi levinnyt kananfileisiin tasaisesti.

8 maissitortillaa
500 g kanan rintafileitä
smetanaa/ranskankermaa

marinadi
1/2 tl savupaprikajauhetta
1/2 tl chilijauhetta
1 rkl paprikajauhetta
1 tl juustokuminaa
1/2 rkl murskattuja korianterinsiemeniä
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1/2 limen mehu
1 rkl kuivattua oreganoa (tai 2 rkl tuoretta hienonnettuna)
1/4 dl vettä

Guacamole
2 kypsää avokadoa
1/2 ruukku korianteria
1/2 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 rkl limen mehua
1/2 tuore mieto chili
suolaa

Tomaattisalsa
5 kypsää tomaattia
1 tl juoksevaa hunajaa
1/2 limen mehu
kourallinen tuoretta korianteria silputtuna
kourallinen tuoretta ruohosipulia silputtuna
suolaa ja mustapippuria myllystä
1/2 punainen chili

Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Leikkaa kananfileet kukin 2-3 viipaleeksi. Laita kananfileet pussiin ja kaada marinadi joukkoon. Sulje pussi ja hiero fileitä niin, että marinadi peittää ne tasaisesti. Laita maustumaan jääkaappiin 2-4 tunniksi. Ota kanat lämpimään noin puoli tuntia ennen paistamista.

Valmista guacamole. Halkaise avokadot ja poista kivet. Kuutioi avokado, purista limen mehu päälle. Poista chilistä siemenet ja leikkaa pieniksi paloiksi. Sekoita chili, korianteri ja valkosipuli avokadon joukkoon ja mausta suolalla. Voit halutessasi mössätä avokadon haarukalla, jolloin lopputulos on tahnamaisempi.

Tee sitten salsa. Halkaise tomaatit ja poista siemenet. Pilko hedelmäliha. Poista chilistä siemenet ja leikkaa pieniksi paloiksi. Yhdistä ainekset kulhossa ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla.

Grillaa tai paista kanat kypsiksi. Lämmitä tortillat kuivalla pannulla nopeasti molemmin puolin. Täytä kanalla, kastikkeilla ja smetanalla/ranskankermalla.

Nämä olivat varsin mainioita syötäviä. Vaikka kanat olivat juuri paistettuja, ei lopputulos ollut erityisen lämmin kylmien kastikkeiden vuoksi. Hyvää oli kuitenkin ja varmasti eri tavoin varioiden teemme näitä uudemmankin kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...