keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Meksikolainen tomaatti-papukeitto

Lounaalla Eatos Mexican Dinerissä oli tuossa jokin aika sitten alkuruokana niin hyvää tomaattikeittoa, että jotain sen kaltaista teki mieli kokeilla keitellä kotonakin. Löysin netistä Me Naiset -lehden ohjeen, joka ei oikeasti ollut juuri lainkaan samanlainen, mutta kokeilinpa sitä jopa tapauksessa.


Kaapista löytyi purkki kidneypapuja, joten korvasin ohjeessa olleen papusekoituksen sillä. Oikeasti tämä siis oli kovin erilainen kuin tuo Eatoksen soppa, mutta tykkäsin silti. Ohje on kanalientä lukuunottamatta täysi kasvis. Korvaa toki kanaliemi kasvisliemellä halutessasi.

1 sipuli kuutioina
1 valkosipulin kynsi kuutioina
1 punainen chili
1 rkl öljyä
800 g tomaattimurskaa
3 dl kanalientä (tai kasvislientä)
400 g kidneypapuja
1 tl suolaa
1 lime
kourallinen korianteria

Hienonna chili. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipuleita ja chiliä. Lisää tomaattimurska ja kanaliemi. Anna kiehua viisi minuuttia. Huuhtele pavut kylmällä vedellä ja lisää kattilaan. Lisää myös suola. Kuumenna kiehuvaksi, purista joukkoon limen mehu ja koristele silputulla korianterilla.

Tässä ei kauaa aikaa tuhraantunut ja makua kyllä löytyi. Chilin kanssa kannattaa olla tarkkana. Maistamalla löydät oman kipurajasi. Poltetta on hyvä olla reilusti, mutta liika on aina liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...