torstai 7. tammikuuta 2016

Kevyt nuudelikeitto

Tämmöinen ohje minulle annettiin kokeiltavaksi. Ohje on Me Naiset -lehdestä. Tämä lienee nyt näitä alkuvuoden kevyesti keskellä päivää -ohjeita. Ohjeessa oli höttönuudeleita, eli shiratakeja. Laitoin riisinuudeleita, kun en ymmärrä miksi pitää ruokaan laittaa sellaista, missä ei ole mitään ihmisravinnoksi kelpaavaa. Tokihan ruoka on hyvin kevyttä, jos riisinuudelit korvaa shiratakilla.


2 porkkanaa
1 punasipuli
1 parsakaali
1 rs (200 g) herkkusieniä
1 punainen chili
200 g broilerin rintafileitä
250 g riisinuudelia (tai 2 ps shirataki-nuudeleita)
1 1/2 l vettä
1 dl kanalientä (tai 1 kanaliemikuutio)
2 rkl soijakastiketta
1 tl suolaa
1 laakerinlehti
1/2 rkl mustapippureita
1 dl persiljaa silputtuna
1 dl korianterinlehtiä

Kuori ja leikkaa porkkanat tulitikun kokoisiksi tikuiksi. Halkaise punasipuli ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Irrota parsakaalin kukinnot ja leikkaa ne pienemmiksi. Viipaloi herkkusienet. Leikkaa chili renkaiksi. Paloittele kananfileet suupalan kokoisiksi.

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää kanaliemi, puolet chilistä, soijakastike ja mausteet. Lisää kasvikset ja kana sekä nuudelit. Keitä noin 5 minuuttia. Laita tarjolle ja koristele lopulla chilillä sekä yrteillä.

Tämä oli ihan kiva arkikeitto. Kasviksia on mukana kivasti, joten terveelliseksikin voi mennä haukkumaan. Ja jos tosiaan haluaa oikein kunnolla kaloreja laskeskella, niin noilla shirataki-nuudeleilla tästä saa todella kevyen. Lehden arvion mukaan annoksessa olisi näin vain 100 kcal. Riisinuudelilla tähän saa lisätä reilut 200 kcal päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...