torstai 15. lokakuuta 2015

Linssipyörykät

Tämä ohje on Yhteishyvän ruokaliitteestä 10/2015. Ohje sopii hyvin nyt meneillään olevaan lihattomaan lokakuuhun, vaikka en tällaista itse erityisesti vietäkään.


2 1/2 dl punaisia linssejä
1 sipuli
1 rkl öljyä
1 tl juustokuminaa
ripaus rouhittua mustapippuria
100 g cashewpähkinöitä
4 rkl korppujauhoja
2 rkl hienonnettua persiljaa
1 kananmuna
1 dl vahvaa emmeltaljuustoraastetta

Jos linssit vaativat keittämistä, keitä ne pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä. Minä satuin ostamaan valmiiksi kypsiä linssejä, joten keittämistä ei tarvittu. Hienonna sipuli ja kuullota se kevyesti öljyssä pannulla mausteseoksen kanssa. Rouhi pähkinät monitoimikoneessa. Lisää joukkoon korppujauhot, hienonnettu persilja, juustoraaste, muna, linssit sekä sipuli. Jauha monitoimikoneella tasaiseksi massaksi.

Pyöritä massasta kostutetuilla käsillä pyöryköitä ja paista ne öljyssä pannulla kauniin ruskeiksi. Tarjoa vaikkapa pastan ja tomaattikastikkeen kanssa. Itse laitoin pastan ja pyöryköiden kaveriksi pestoa ja hyvin kävi sekin.

Nämä pyörykät olivat oikein kivaa arkiruokaa. Parempi puolisko kiitteli näitä hieman vatsaystävällisemmiksi kuin falafeleja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...