torstai 20. elokuuta 2015

Henri Alénin salsicciapasta

Henri Alénin kirja Vuoden keittokirja on jo muutamaan otteeseen todettu meilläkin varsin asialliseksi opukseksi. Tässä jälleen yksi osoitus kirjan ansioista.


2 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
150 g salsicciaa (italialaistyyppistä tuoremakkaraa)
10 kirsikkatomaattia halkaistuina
1 rkl tomaattipyrettä
1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
400 g pennepastaa
raastettua parmesaania
meriuolaa

Laita pastavesi kiehumaan. Mausta suolalla.

Lämmitä öljy pannulla. Kuori ja viipaloi valkosipulin kynsi. Paista valkosipulia hetki pannulla, mutta varo polttamasta. Lypsä makkara siskonmakkaran tapaan pieninä palleroina pannulle. Laske lämpö miedommaksi ja lisää tomaatit.

Kun vesi kiehuu, lisää pasta ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita pasta ja kastike. Voit lisätä myös muutaman lusikallisen pastan keitinvettä kastikkeen joukkoon. Lisää lopuksi lehtipersilja. Viimeistele runsaalla parmesaanilla.

Tämä on oikein maukas arkiruoka. Marketin tiskistä sattui jopa löytymään paikallista salsicciatulkintaa, joka maistui oikein hyvältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...