lauantai 13. joulukuuta 2014

Välimerellinen lohi

Tämä ohje löytyi joulukuun 2014 Yheishyvän reseptivihkosesta. Säädin ohjetta vähän pienemmäksi eli neljälle ruokailijalle. Käytin itse lisäkkeenä tryffeliöljyllä maustettua perunamuusia.


400 g lohifilettä
1/2 tl suolaa
ripaus rouhittua valkopippuria

päälle
3 aurinkokuivattua tomaattia
2 rkl pinjansiemeniä
1 1/2 rkl hienonnettua basilikaa
1 1/2 rkl raastettua parmesaania

Nypi ruodot kalasta ja laita file öljyttyyn uunivuokaan. Mausta suolalla ja valkopippurilla ja paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Hienonna aurinkokuivatut tomaatit, pinjansiemenet ja basilika ja sekoita. Lisää joukkoon raastettu parmesaani. Ota kala uunista ja pudota samalla uunin lämpö 200 asteeseen. Ripottele tomaattiseos kalan päälle ja laita kala takaisin uuniin noin 5 minuutiksi.

Alkuperäisessä ohjeessa ei ollut tuota lämmön alennusta loppuvaiheessa. Ohjeen lämpi oli kuitenkin vähän liikaa tomaattiseokselle, joka ehti osin jo vähän turhankin paljon kärähtää.

Muutoin tämä oli tämmöinen helppo arkiruoka ja oikein maukaskin. Kalan paistuessa perunamuusi ehti valmistua juuri sopivasti. Tehdään toistekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...