tiistai 9. syyskuuta 2014

Kermainen tattikeitto

Kun kerran herkkutatteja onnistuin kaupasta ostamaan, niin pakkohan niistä on jotain herkkua tehdä. Tämmöisen ohjeen kiikutti töistä kotiin parempi puolisko. Oli Talo & Koti-lehden numerosta 9/2014. Muuten menin ihan ohjeen mukaan, mutta tatit paistelin aiemmalla kokemuksella tavalla, joka hieman poikkesi ohjeen tavasta.


400 g tatteja
15 cm pala purjoa
2 rkl voita
2 rkl öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
6 dl kasvislientä
2 tl soijakastiketta
2 1/2 dl kermaa
pari timjaminoksaa

Puhdista ja leikkaa tatit pieniksi paloiksi. Sulata voi pannulla ja anna sen hieman ruskistua. Varmista, että pannu on kunnolla kuuma. Ruskista sitten tatinpalat pienissä erissä niin, että enin neste saa rauhassa haihtua. Pannun kuumuus varmistaa, että neste haihtuu, eikä jää pannulle lillumaan.

Leikkaa purjo ohuiksi siivuiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota hetki purjoa. Lisää tatit ja vehnäjauhot ja sekoittele hetken aikaa. Lisää liemi ja keitä miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia. Lisää lopuksi kerma, soijakastike ja silputtu timjami.

Tämä oli tosi hyvää. Toivottavasti onnistun hankkimaan lisää tatteja. Risottoakin voisi niistä vielä tehdä. Kuivatut sienetkin on kivoja, mutta tuore on aina tuore.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...