tiistai 17. kesäkuuta 2014

Kaura-raparperipaistos

Kaura-omenapaistos on klassikko. Se ei ehkä ole kaikista kaunein leipomus, mutta toisaalta se on helppo valmistaa ja maistuu varsinkin vaniljakastikkeen kanssa oikein hyvälle. Miksipä ei näin alkukesästä korvaisi omenaa raparperilla? Ohje on lähes muuttamattomana Elovena-paketin kyljestä.


n. 2 vartta raparperia
3-4 rkl fariinisokeria
1 tl kanelia

päälle
100 g sulatettua voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl kaurahiutaleita

Huuhtele, kuori ja pilko raparperit. Pyörittele ne sokeri-kaneliseoksessa. Levitä vuoan pohjalle. Sekoita täytteen ainekset ja levitä tasaiseksi raparperien päälle. Paista 220-asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin (ei kuitenkaan mustaksi asti!).

Miksipä ei? Käyhän se näinkin. Raparpereista tulee aika paljon nestettä, joten vielä uunin lämpimänä tätä voi olla vaikea saada lautaselle. Jäähtyessään paistos kuitenkin kuivahtaa ja on helpommin leikattavissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...