tiistai 8. huhtikuuta 2014

Mausteinen tomaatti-kikhernekeitto

Alkuvuoden keittokokeilut jatkuvat. Tällä kertaa kokeiluun valikoitui Kauneus ja terveys-lehden ohje, joka vaikutti varsin kiinnostavalta.


1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
3 rkl öljyä
2 tl currya
1 rkl tomaattipyreetä
2 prk (n. 400 g) paseerattua tomaattia (Mutti)
1 prk (400 g) säilykekikherneitä
4 dl kasvislientä
1 kanelitanko
1 tl kardemummaa
400 g kookosmaitoa

Kuori sipulit ja kuutioi ne. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita noin viisi minuuttia. Lisää curry ja tomaattipyre ja kuullota hetkinen. Lisää sitten vesi, paseerattu tomaatti, valutetut kikherneet, kanelitanko sekä kardemumma. Keitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää lopuksi kookosmaito ja kiehauta keitto. Poista kanelitanko, lisää tarvittaessa vettä ja tarjoile.

Keitosta tuli ihan maukas, joskin kikherneet jäivät varsin koviksi. Näin siitä huolimatta, että keitin 20 minuuttia herneiden lisäämisen jälkeen ohjeen alkuperäisen 10 minuutin sijaan. Ehkä näissä kikherneissäkin on eroja. Täytynee tutustua tölkin ohjeisiin seuraavalla kerralla. Sen tiedän, että kuivattuja pitää ensin liottaa, mutta nämä säilykemallit ovat valmiiksi vedessä. No, kannattaa kuitenkin varautua keittoajan pidentämiseen ja kokeilla aina välillä herneiden kovuusastetta, jotta saat ne itsellesi sopivaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...