maanantai 13. tammikuuta 2014

Thai-henkinen kananuudelikeitto

Blogivuosi laitetaan käytiin keitolla. Kaikenlaista muutakin pitäisi saada raapustettua, mutta aika tuntuu menevän nenu kiinni matkaopaskirjoissa. Vaan ehkä tässä vielä virkoan.


Tämä on taas tämmöinen "katsonpas googlesta"-ohje. Mainiosta Pastanjauhajien blogista löytyi tällä kertaa. Hekin tosin olivat tämän saaneet muualta. Noudattelin ohjetta taas omaan tapaani eli melkein tarkasti.

400 g kanan rintafilettä
1 porkkana
kourallinen mung-pavun ituja
100 g riisinuudeleita
ruukku korianteria
2 valkosipulin kynttä
4 cm pätkä inkivääriä
1 chilipalko
1 dl kasvislientä
1 dl vettä
loraus kalakastiketta

Leikkaa kana suikaleiksi, samoin kuin porkkana. Raasta inkivääri ja valkosipuli. Poista chilistä siemenet ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi.

Paista kanat pannulla kevyesti. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kana, porkkana, valkosipuli, inkivääri ja chili. Lisää joukkoon myös kasvisliemi ja kalakastike. Hauduta n. 10 minuuttia. Lisää lopuksi idut ja nuudelit ja keitä vielä pari minuuttia. Lisää lopuksi silputtu korianteri.

Tämän voi syödä autenttiseen tyyliin puikkojen ja lusikan kanssa. Puikoilla kaivellaan nuudelit ja muut sattumat ja lusikalla lapotaan toisella kädellä lientä. Sotkuista hommaa on. Jos et jaksa, niin pelkkä lusikka käy hyvin.

Kyllähän tämä thaimaalaiselta tuntui, joskaan ei mitenkään pärjännyt paikan päällä syödyille. Ne leveät riisinuudelit ovat niiiiin hyviä. Nam. Jos nyt vaikka olisi flunssa, niin hyvin mielelläni soisin sämmöistä minulle tarjottavan. Onneksi ei kuitenkaan ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...