tiistai 29. lokakuuta 2013

Omenajuustokakku

Kotivinkin ohjeella yritin tehdä omenapiirakkaa ja lopputuloksena oli samanlainen katastrofi kuin aina kyseisen aviisin ohjetta kokeillessa. Ei vaan onnistu ikinä nuo. Siksi lohdutukseksi pyöräytin tämmöisen. Ohjeen löysin KakkuKatrin blogista.


pohja
12 Digestivekeksiä
100 g voita

täyte
600 g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
2 purkkia smetanaa
2 dl tomusokeria
3 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
5 kotimaista omenaa
2-3 tl kanelia
2 rkl sokeria

Valmista ensin pohja. Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos tasaiseksi pohjaksi irtopohjavuoan pohjalle.

Valmista sitten täyte. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Kuutioi omenat. Sekoita sokerin ja kanelin kanssa.

Sekoita tuorejuustoa voimakkaasti kulhossa, jotta se notkistuu. Lisää smetana, tomusokeri, munat ja vaniljasokeri joukkoon, ja sekoita tasaiseksi. Kaada puolet taikinasta pohjan päälle irtopohjavuokaan. Lisää sitten omenat ja kaada loppu taikina päälle. Paista 170-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia. Jos haluat pinnan jäävän vaaleaksi, peitä vuoka foliolla. Kun kakku on valmis, sammuta uuni ja anna kakun jäähtyä uunissa 1-2 tuntia.

Tämä oli oikein maukasta. Lisäsin omenoiden määrää vähän alkuperäisesti ohjeesta. Kaneli jonkin verran dominoi omenan makua, mutta ei mitenkään häiritsevän paljon. Alkuperäisessä ohjeessa oli sekä smetanaa että ranskankermaa. En ymmärrä moista, kun korvaan aina ranskankerman muutenkin smetanalla. Toisessa on enempi rasvaa, toisessa enempi lisäaineita. Siinä suurin ero, jonka mukaan voipi valita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...