keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Kana tikka masala

Intialaista ruokaa ei olekaan tullut tehtyä pitkään aikaan. Löysin tämmöisen tikka masala -ohjeen Valion arkistosta ja ajattelin kokeilla. Kaveriksi pyöräytin jo aiemmin kokeiltua pilahviriisiä, tosin ilman pähkinöitä tällä kertaa (piti olla pähkinöitä kaapissa, mutta eipä näkynyt).


Lopputuloksena oli ihan maittavaa intialaistyylistä ruokaa. Vähän liian tomaattista oli minun makuuni. Voisin silti tehdä toistekin, sillä tämä ei ollut erityisen työläs (poislukien tuo pilahvi, joka teki tästä semityölään). Ihan keitetty basmatiriisi käy arkimallina lisäkkeeksi helposti.

Alkuperäisessä ohjeessa oli kuminan siemeniä, mutta minä korvasin ne jeeralla eli juustokuminalla. Kuulosti enemmän intialaiselta.

400 g kanan rintafileitä
2 tlk tomaattimurskaa (tai vaikkapa Muttin paseerattua tomaattia)
2 prk tomaattipyrettä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
4 cm pala inkivääriä
1 tl chilijauhetta
1 tl jeeraa
1 tl suolaa
2 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl öljyä
1 nippu korianteria koristeluun

Kuullota silputtu sipuli ja valkosipuli öljyssä raastetun inkiväärin, mausteiden ja tomaattipyreen kanssa. Lisää tomaattipyre ja anna hautua n. 15 minuuttia.

Paloittele kana. Ruskista kanapalojen pinta paistinpannulla. Jos käytit kastikkeessa tomaattimurskaa, voi olla syytä soseuttaa kastike sauvasekoittimella. Paseeratun tomaatin kanssa tätä vaihetta ei tarvita. Lisää kanapalat ja jogurtti kastikkeen sakeen. Hauduta vielä n. 10 minuuttia tai kunnes kanat ovat kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...