tiistai 11. kesäkuuta 2013

Porsastelua grillissä

Tunnistetta possu ei blogistani löytynytkään. Syynä lienee se, ettei meillä yleensä porsastella. Pääosassa lihana on nauta, myös grillatessa. Itse kyllä pidän possusta, mutta en ole sitä juuri koskaan valmistanut. Vaimoke ei ole possun ystävä (paitsi pekonin) ja siksi tässä kai on näin päässyt käymään.


Noh, niskahan on possun paras (tai ainakin yksi parhaista) osista. Sitä päätin käyttää possun valmistamisen opetteluun, kun sattui silmään Yhteishyvän ruokalärpyskästä ihan järkevän kuuloinen ohje. Sopivasti tässä myös tehtiin ensin kypsennys keittämällä jo hyvissä ajoin ja sitten vaan grillataan pintaan ehta maku. Siis varsinainen viimeistelyvaihe käy nopsasti. Pieni itämainen vivahde ei haitannut asiaa lainkaan.

800 g possun kassleria

keitinliemi
4 dl vettä
200 g kookosmaitoa
4 kuivattua pilkottua luumua
1/2 dl makeaa soijakastiketta
1/4 dl ruokokidesokeria
n. 2 cm pala inkivääriä
2 valkosipulin kynttä

glaseerauskastike
1 dl lihan keitinlientä
3 rkl makeaa soijakastiketta
3 rkl ruokokidesokeria
2 tl sambal oelek-kastiketta

Leikkaa inkivääri ja valkosipuli kuutioiksi. Sekoita keitinliemen ainekset kattilassa. Kiehauta ja lisää possu. Keitä kannen alla hiljalleen kaksi tuntia. Siivilöi keitinliemi ja ota 1 dl talteen. Kääri possu leivinpaperiin ja folioon ja laita painon alle kylmään vähintään neljäksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

Kuori rasva säästämäsi keitinliemen päältä. Laita glaseerauskastikkeen ainekset kattilaan ja keitä n. 5 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt possu reiluiksi siivuiksi. Paista pintoihin kunnon väri grillissä ja sudi pintaan vähin erin kerros kerrokselta glaseerauskastiketta. Anna kastikkeen karamellisoitua sutimisten välissä.

Tämän kanssa meillä tarjottiin lisukkeena salaattia, jossa oli avokadoa, kurkkua, mangoa ja halloumia, joka grillaantui siinä possun sivussa. Possu onnistui hyvin ja oli varsin maukasta ja mehevää. Valitettavasti tämäkään ei onnistunut muuttamaan vaimokkeen mielipidettä possusta. Höh. Kelpo ravintelissa valmistettu possu on kyllä maistunut. Taidoissa on siis ilmeisesti vielä hiomista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...