maanantai 20. toukokuuta 2013

Kalaisa hedelmä-pähkinäsalaatti

Tämä ohje on mukailtu Viinilehden uusimmasta numerosta 4/2013. Määriä vähän muuttelin ja lisäilin komponentteja. Anoppi oli savustanut lohta, joten sitä oli pakko laittaa mukaan. Sokeriherneitä olisi tähän kuulunut, mutta niitä ei kauppa myynyt. Siksi laitoin herneenversoja.


1/2 cantaloupemeloni
1/2 papaija
1/4 ananas
1 dl sweet chili -kastiketta
100 g cashewpähkinöitä
150 g savulohta
100 g salaattisekoitusta
1 puska herneenversoja
15 kpl tiikeriravun pyrstöjä

Kuori ja paloittele hedelmät. Sekoita kulhossa hedelmät ja sweet chili ja laita jääkaappiin. Paahda pähkinät kuivalla pannulla. Leikkaa savulohi kuutioiksi. Grillaa (minä paistoin parilapanulla) ravunpyrstöt. Huuhtele ja kuivaa salaatti sekä herneenversot. Sekoita kaikki ainekset ja tarjoile.

Naminami, tämä oli todella hyvää. Savulohi sopi mukaan mainiosti ja teki salaatista vieläkin ruokaisamman. Tätä tehdään toistekin. Lisäksi hedelmiä jäi yli seuraavaan aamuun, jolloin olikin aamiaisella olo kuin Thaimaassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...