maanantai 12. marraskuuta 2012

SE avokadopasta

Kun tästä ruoasta on niin paljon melua pidetty jo pidemmän aikaa, niin kai sitä sitten on pakko kokeilla ihan itsekin. Jos joku on tältä muka pystynyt välttymään, niin kerrottakoon ohjeen olevan kotoisin taannoin ilmestyneestä Safkaa-keittokirjasta. Tai näin minulle on kerrottu. Kyseistä kirjaa kyllä katselin kirjamessuilla, mutta ostinkin toisen kirjan siitä vierestä. Kovasti on kirjaa kehuttu, joten pitää siihenkin sitten tutustua, kunhan on sen aika.

Kirjan puutteessa nappasin ohjeen nyt sitten Hesarista. Tai oikeammin sieltä napattu tuloste minulle käteen toimitettiin.

Ohje on varsin näppärästi toteutettava ja lopputulos erittäin maukas. Ihan matkalla jo ehti unohtua, että tosiaankin, kasvisruokahan tämä oikeastaan on. Mastui hyvin tämmöiselle paatuneelle lihansyöjällekin.

Alkuperäisessä ohjeessa oli pastana spagettia, mutta minä brutaalisti tein sekoituksen pennestä ja fusillista. Käytin siis jämät kaapista. Tai siis olivat hyvää pastaa, mutta omien pakkaustensa viimeiset.

1 valkosipulin kynsi
1/2 chiliä (1/2 tl chilijauhetta)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
1/2 dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
500 g pastaa

Laita pastavesi kiehumaan. Kastikkeen sekoitat pastan kiehumisen lomassa. Kun vesi kiehuu kunnolla, lisää reilusti suolaa ja pasta ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan.

Tee sillä välin kastike. Se ei tarvitse kuumentamista. Pilko valkosipulin kynsi ja chili (minä laitoin tuota jauhetta arviolta 1/2 tl, kun ei tuoretta ollut) ja laita ne kulhoon. Purista limetistä mehut joukkoon. Halkaise avokadot, poista kivi ja kuutioi avokadot kuorissaan sekä kaiva sisus lusikalla kulhoon. Silppua yrtit ja lisää ne sekä oliiviöljy kulhoon. Raasta juustot joukkoon ja mausta suolalla sekä pippurilla. Tarkista suolan määrä maistamalla. Ohjeessa varoitettiin erityisesti, että suolan määrä on erityisen tärkeä. Liian vähä suola jättää kastikkeen mauttomaksi. Allekirjoitan tämän.

Kun pasta on al dente-kypsyydessä, ota keitinvedestä vajaa 1 dl talteen ja valuta pasta lävikössä. Lorauta talteen ottamasi keitinvesi kastikkeen joukkoon ja sekoita pasta kastikkeen joukkoon. Tarjoa kera parmesaaniraasteen ja rouhi päälle vielä vähän mustapippuria myllystä.

Kuten tuossa jo edellä tuli hehkutettua, on tämä tosiaan erinomaisen makuinen pastaruoka. Koska se on myös yksinkertainen ja nopea valmistaa, on tästä helposti muodostuva arkiruokasuosikki. Ei ne ihmiset ihan turhaan siellä somessa tästä meuhkanneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...