torstai 15. marraskuuta 2012

Porkkanakakku

Tähän hommaan en itse osallistunut muuta kuin avustajana. Raastoin nimittäin porkkanat. Ja lisäksi kirjaan nyt suusanallisesti minulle kerrotun ohjeen talteen. Oikeasti ohje on hieman muokaten Hellapoliisin blogista, alunperin blogin lukijan ohje. Muokkauksena meidän pähkinänakkelimme ei voinut olla hasselpähkinää mukaan lisäämättä. Kuorrutettakin syntyi enemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa. Kuorrutteessa ei saa porkkanakakussa säästää.

Minä en oikein ymmärrä tämmöisiä kakkuja, joihin ei tule voita. Hyvää tämä kuitenkin oli, pakko myöntää. Työkaverinikin joutuivat osansa kestämään ja eivätpä näyttäneet valittavan. Raukat ovat olleet viime aikoina lähes viikoittain koekaniineina, kun viikonlopuksi tulee jotain leivottua, mutta emme kahdestaan jaksa kaikkea syödä.

4 munaa
2 dl öljyä
350 g raastettua porkkanaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
1 tl kanelia
50 g hasselpähkinöitä

kuorrutus
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat, öljy ja porkkanaraaste. Murskaa pähkinät ja sekoita ne muiden kuivien aineiden kanssa. Lisää kaikki yhteen ja kaada voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Poista vuoasta ja anna jäähtyä. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...