tiistai 29. marraskuuta 2011

Tex mex-henkinen munakasrulla

Kun tuota tacomausteseosta tuli kerran tehtyä, niin käytetään sitä nyt sitten. Jos tätä ohjetta haluat kokeilla, suosittelen, että sekoitat mausteseoksesi itse. Tällä kertaa päätin tehdä tomaattisalsan itse, se kun on aina ravintolassa parempaa kuin kaupan purkista.

Tämä perusohje on Karppaus.info-sivustolta lainattu. Hyvin on siis hiilihydraatit vähissä. Mutta eiköhän tämä maistu muillekin kuin mainituille kaloille. Tomaattisalsan ohjeen otin Hesarin arkistosta, tosin muuttelin sitä muualta lukemillani virityksillä.

pohja
6 munaa
loraus kermaa
1/2 dl raastettua mustaleimaemmentalia
1 rkl soijajauhoa
1/2 tl suolaa

tomaattisalsa
1 tölkki paseerattua tomaattia
1 salottisipuli
4 tomaattia
2 jalapeno-chiliä tai 1 pieni kuivattu chili
3 rkl hienonnettua korianteria
2 valkosipulin kynttä
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl jeeraa
ripaus suolaa

täyte
400 g jauhelihaa
1 paprika
1 sipuli
1 rkl tacomausteseosta (ohje täällä)
300 g salsakastiketta
1 prk smetanaa
paistamiseen voita

Valmista ensin salsa. Laita ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi kastikkeeksi. Laita purkkiin ja jääkaappiin odottamaan. Osa jää tästä yli. Voit käyttää salsaa dippaukseen tai muuten ruoan mausteena.

Valmista seuraavaksi pohja. Riko munat kulhoon ja vispaa niiden rakenne rikki. Lisää muut aineet ja sekoita hyvin. Kaada leivinpaperilla peitetylle pellille ja paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin.

Valmista paistamisen aikana täyte. Ruskista jauheliha pannulla voissa. Lisää pannulle kuutioitu sipuli ja kuullota hetkinen. Lisää paprika ja paista muutama minuutti. Anna hautua n. 10 minuuttia. Lisää salsa ja tacomauste ja kuumenna. Lisää vielä lopuksi smetana ja sekoita hyvin.

Levitä täyte paistetun munakaspohjan päälle, ripottele pinnalle juustoraastetta ja rullaa koko komeus kuin kääretorttu. Paista rullaa muutama minuutti 200-asteisessa uunissa, kunnes juustoraaste on sulanut. Tarjoile vaikkapa salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...