torstai 13. lokakuuta 2011

Moussaka vaihteeksi munakoisolla

Moussakaan kai oikeasti kuuluvat munakoisot, eivät kesäkurpitsat, kuten edellisessä kokeilussani. Näitä kreikkalaisia ruokia ei ole tullut koskaan kokeiltua, siis ennen tätä ja sitä edellistä. No, kokeillaan nyt sitten kunnolla kun kerran kokeillaan.

Tämä ohje on Annika Dahlqvistin kirjasta Karpin tapaan keittokirja. Eli ei tämä mikään aito kreikkalainen ole, vaan ihan vain kreikkalaistyylinen ruotsalainen ohje. Lisäksi tämä on viritelty erityisesti vähähiilihydraattisuutta ajatellen.
2 munakoisoa (noin 500 g)
öljyä
400 g jauhelihaa
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
2 rkl tomaattisosetta
oreganoa, suolaa ja mustapippuria
voita paistamiseen
1 dl kermaa

juustokuorrutus
2 munaa
1 dl majoneesia
3 dl juustoraastetta

Ohjeessa ei suositeltu munakoisojen itketystä. Itse olen itketyksen kannalla, joten en uskonut ohjetta. Leikkaa siis munakoisot ohuiksi viipaleiksi, levitä talouspaperille ja ripottele suolaa päälle. 10 minuutin kuluttua pyyhi pintaan kohonnut neste pois, käännä ja jälleen 10 minuutin kuluttua pyyhi neste pois.

Kuullota pilkottu sipuli voissa. Ruskita jauheliha. Lisää tomaattisose ja paista vielä hetki. Mausta ja lisää kerma. Anna hautua patamaisen paksuksi.

Paista itketetyt munakoisoviipaleet kevyesti molemmin puolin. Lado munakoisoa ja jauhelihakastiketta kerroksittain uunivuokaan. Sekoita juustokuorrutuksen ainekset ja kaada munakoisojen päälle vuokaan. Paista 225 asteen lämmössä uunissa, kunnes pinta saa kauniin ruskean värin.

Tämä oli maukasta, mutta kyllä se oli hyvää se kesäkurpitsainenkin. Juustokuorrutusta oli hauskan paksu kerros tuossa päällä. Sitä oli itse asiassa niin paljon, että puolet siitä voisi hyvin laittaa puoliväliin moussakaa ja loput sitten päälle. Tein itse majoneesin, josta tuli pieni lisätyövaihe, mutta ainakin sain aito tavaraa. Valmismajoneeseissa kun tuntuu olevan melkoisia virityksiä mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...