keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Lohta kookosmaidossa

Kookos ja kala. Siinä avainsanat, joilla päivän ruokaa metsästämään. Tämmöinen ohje löytyi Hesarin arkistosta. Vaimoke sen valmisti ja erinomaista tuli. Toisen tekemä ruoka on aina parempaa kuin itse tehty. Täytyy yrittää kannustaa vaimoketta useamminkin laittamaan ruokaa ja ehkä jopa ihan itse kirjoittelemaan ohjeita tänne blogiin. Siinäpä sitten projektia vaikkapa blogini toiselle vuodelle. Ensimmäisestä postauksesta kun tulee vuosi täyteen ensi viikolla.
Ruoasta tuli välittömästi mieleen Thaimaa. Ehkä se oli tuo kookos, josta yhteys mieleen juolahti. Muutoinhan galangalit ja kaffirlimetit loistavat poissaolollaan, eikä sitruunaruohoakaan käytetty. Aion tätä joka tapauksessa kokeilla itsekin joskus valmistaa.

Ai niin, tuore chili korvautui kuivatulla, kun tuoretta ei nyt ollut tarjolla. Lisäksi chiliä lipsahti ruokaan hieman enemmän kuin ehkä reseptin hengessä olisi ollut tarkoitus. Minua ainakaan se ei haitannut, sillä tämä ruoka kyllä sietää tulisuutta ihan reilusti. Kookos ja chili ovat taivaallinen yhdistelmä.

2 rkl öljyä
1 hienonnettu sipuli
1 pieni tulinen kuivattu chili
1 tl tuoretta inkivääriä raasteena
2 murskattua pientä laakerinlehteä
4 murskattua neilikkaa
1/2 tl murskattuja kardemummansiemeniä
1/2 tl juustokuminaa
4 dl kookosmaitoa
1 tl tummaa sokeria tai palmusokeria
1 1/2 tl suolaa
700 g lohifileetä
tuoretta korianteria

Kuumenna pannulla öljy ja kuullota hetkinen sipuleita sekä chiliä, inkivääriä, laakerinlehtiä, neilikkaa, kardemummaa ja juustokuminaa. Lisää kookosmaito, sokeri ja suola, ja kiehauta.

Leikkaa kalafilee kuutioiksi. Lisää kalat pannulle ja kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia. Hienonna pinnalle tuoretta korianteria.

Voit tarjota ruoan riisin tai vaihtoehtoisesti salaatin (mikäli haluat pitää vähähiilihydratismista kiinni) kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...