maanantai 10. lokakuuta 2011

Kanaa maapähkinäkastikkeessa

Kas, taitaa olla vuosi täynnä tätä blogihömpötystä. Pakko siis raapaista juhlan kunniaksi postaus...

Tässä ensimmäinen kokeiltu ohje Annika Dahlqvistin karppauskirjasta. Karppaus on jotenkin vastenmielinen sana ja siksi puhun ihan kiusallani vähähiilihydraattisesta. Turha viljellä mitään lyhyitä ja helppoja sanoja, kun on pitkiä ja vaikeitakin.
Tämä ruoka tarttui heti kirjaa (suomennettuna hienosti Karpin tapaan keittokirja) silmäillessä mieleen. Onneksi oli taas avaamaton purnukka maapähkinävoita jemmassa. Stockalta saa Urtekramin luomumaapähkinävoita, jossa ei ole mitään yökkölisäainemömmöjä (voi, miksi ala-asteen äidinkielen tunneilla ei koskaan keksinyt pitkiä yhdyssanoja etsittäessä tämmöisiä). Siis vain maapähkinää ja suolaa. Naminami, erinomaista raaka-ainetta tämmöiseen aasialaishenkiseen kanasteluun.

Mutta asiaan. Koska nyt pihistellään hiilareiden kanssa, oli meillä lisukkeena ihan vain salaattia. Jotain muutakin lisuketta voi kokeilla, itselläni ainakin perussalaatti alkaa jo puskea korvista ulos. Jos sinua ei tämmöinen hiilarihifistely nappaa, voit toki kiehauttaa vaikkapa basmatiriisit tähän oheen. Voisin veikata toimivan mainiosti.

4 kanan rintafilettä
2 dl kookosmaitoa
1-2 dl kuohukermaa
1 tl sambal oelek-kastiketta
1/2 limen mehu
1 tl suolaa
voita paistamiseen
(loraus soijakastiketta)
paahdettuja cashew-pähkinöitä koristeluun

Leikkaa fileet neljään osaan. Sulata pannulla voi ja ruskista kanapalat. Älä paista kokonaan kypsiksi. Nosta kanat hetkeksi pois pannulta ja laske lämpöä. Lisää kookosmaito ja sambal oelek, limen mehu ja suola. Sekoita kunnolla ja anna hautua ilman kantta noin 5 minuuttia. Lisää maapähkinävoi ja kerma. Anna hautua, kunnes kastike on täyteläisen paksua. Jos haluat, voit lorauttaa joukkoon soijakastiketta väriä antamaan). Lisää kanapalat ja kypsennä ne loppuun. Laita tarjolle ja ripottele päälle paahdettuja cashew-pähkinöitä.

Tämä ruoka oli jopa parempaa kuin miltä se kuulosti ja lisäksi hyvin helppo valmistaa. Selkeästi siis hyvä arkiruoka nälkäiselle töistä palaajalle. Täytyy tehdä piakkoin uudelleen.

Ei muuten ollut erityisen juhlava tämä juhlapostaus...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...